Ecseri Andrássy utcai Óvoda

Cím: 2233 Ecser, Andrássy utca 11-13.
Telefon: +36 29 335 201
Email: ovoda2sz@gmail.com
Óvodavezető: Durayné Környei Emese
Nyitva tartás: hétköznap 6.00 - 17.00

Köszönet

Az Andrássy utcai Óvoda is csatlakozott a rajzolj egy piros szívet ,országos kezdeményezéshez. Köszönet és hála mindazoknak, akik még mindig dolgoznak...mi is Veletek vagyunk és imádkozunk, hogy a Világ meggyógyuljon!!!
Vigyázzunk egymásra!!!

a cikk folytatása
Farsang az Andrássy utcai Óvodában

"A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. (...) Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen." (Szabó Magda)

Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a gyermekek által legjobban várt esemény az évben a Farsang. S talán az sem túlzás, hogy mi felnőttek is imádjuk, hogy aznap jobban lehetünk gyermekek mi is.
A gyerekek is izgatottan várták, vajon minek öltöznek be társaik és az óvónénik.

Maci nap az Andrássy utcai Óvodában

Ébredezik már a medve,
Álmos szemét törölgetve.
Busa fejét nagy gond nyomja,
nincsen néki rádiója.
Így hát honnan tudja meg,
meddig tart még a hideg?”

Néphagyományaink részét képezik a néphittel kapcsolatos ismeretek is. Az ezekkel való foglalkozást már óvodáskorban elkezdjük. Éppen ezért mindig találunk lehetőséget, hogy játékos módszerekkel, közös játékokkal, mesékkel, versekkel, időjósló rigmusokkal gazdagítsuk a gyermek sokoldalú tudását.

Téli madáretetés az Andrássy utcai Óvodában

Magyarországon potenciálisan 50 madárfaj, többségében énekesmadarak látogatják a kertek, parkok, erkélyek és ablakpárkányok etetőit, a forgalom a tél keménységétől és a hótakaró vastagságától függ. Mivel kedveskedhetünk nekik?
- Napraforgó és apró szemű mag (köles, muhar, mák) keverve, de ha van némi dió, mandula, az is jó.
- Állati zsiradék: kacsa-, liba- és sertésháj, vagy cinkegolyó.
- Alma a gallyakra tűzve vagy a földre szórva.
- Ivó- és fürdővíz, ami cserére szorul, ha befagy.

Karácsony az Andrássy utcai Óvodában

December 18.-án az Andrássy utcai Óvodában karácsonyi ünnepséget tartottunk. Örömmel gyújtottuk meg az utolsó gyertyát adventi koszorúnkon. S ameddig a Katica nagycsoportosok előadták műsorukat, addig a csoportokba megérkezett az "angyalka". Köszönjük a szülők és az Ecseri Önkormányzat támogatását, hogy hozzájárulásukkal ilyen szép ajándékok kerülhettek a fenyők alá.
A boldogság képei magukért beszélnek.
Ilyen szép, meghitt és boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek, az óvoda gyermekei és dolgozói nevében.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda II. eseménynaptára
Óvoda II. dokumentumtára

Az óvoda bemutatása

Óvodánk Ecser Nagyközség vasúton túli településrészén épült, a lakosság sok - sok munkával segítette az intézmény létrejöttét, hogy minden ecseri kisgyermek óvodai elhelyezése biztosított legyen. 1974-ben került átadásra.

Az óvoda csoportszáma: 4
Férőhelye: 100 fő
Kihasználtsága: minden nevelési évben 100% feletti

(Pedagógiai munkánk iránt a környező községekből is érdeklődnek és kérik gyermekük felvételét, vállalva az átjárás nehézségeit.)

A csoportszobák:

Összesen: 261 m²

Mindhárom csoportszoba összenyitható a földszinten, biztosítjuk az átjárhatóságot, a gyermekek igénye szerint, bármikor átmehetnek testvérükhöz, barátjukhoz.

A kiszolgáló helyiségek megfelelőek, méretben elhelyezésben:

áll a gyermekek rendelkezésére.

Óvodánk 2011-ben lett felújítva, a padlástér beépítésre került 1 csoport szobával, 1 mosdóval, öltözővel, orvosi szobával, irodával. A fenti nagyterem lehetőséget nyújt arra, hogy megfelelő tornatermet biztosítsunk gyermekeinknek, különböző rendezvényeket tartsunk ott.

Óvodánk udvarán (500 m²) 2 homokozó, famászókák, lengőgerendák, árnyékolók padok, asztalok, csúszda biztosítja a gyermekek fejlődését, szabadidős tevékenykedtetését. Pályázat útján nyert pénzösszegből, a szülők közreműködésével ültetett sövény, fák biztosítják az esztétikus és egészségesebb környezetet. A virágoskert gondozásában, és ápolásában a gyermekek is részt vesznek.

A szép, korszerűsített épület falai között végezzük nevelő-, oktatómunkánkat, melyet a derűs hangulat, kötetlenség és játékosság jellemez.

Differenciált neveléssel, egyéni foglalkozással és a családi neveléssel összhangban kívánjuk elérni céljainkat.

Óvodánk a "Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program" szerint dolgozik, ez tökéletesen illeszkedik az Óvodai nevelés Országos Alapprogramjához és, mert:

A kollégák mindegyike nagy tapasztalattal rendelkezik tájékozottak a szakirodalomban.

honlapkészítés: dupai