Ecseri Andrássy utcai Óvoda

Cím: 2233 Ecser, Andrássy utca 11-13.
Telefon: +36 29 335 201
Email: ovoda2sz@gmail.com
Óvodavezető: Durayné Környei Emese
Nyitva tartás: hétköznap 6.00 - 17.00

Farsang az Andrássy utcai Óvodában

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig tartó időszak elnevezése, melyet hagyományőrző programok, vidám lakomák, farsangi bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek országszerte. Az óvodákban az időszak csúcspontja mégis a hagyományos, jelmezes farsangi bál. Nagy készülődés előzi meg ezt az alkalmat a mi intézményünkben is. Ilyenkor átváltozik a csoportszobák dekorációja, mindenhol színes álarcok, bohócok, füzérek és lufik figyelmeztetnek arra, hogy bizony lassan-lassan véget ér a szomorú, fakó téli időszak.

a cikk folytatása
Tél

A tél rengeteg szépséget rejt magában. Ezt még az óvodás korú gyermekek könnyebben felismerik, mint a felnőttek. Ezért úgy gondoltuk, segítséget nyújtunk, téli rajzkiállításunk csodás műveivel mindenki számára, hogy egy csöppet újra gyermek lehessen.
Fogadják szeretettel a kedves szülők a képeket, melyet az óvodában élőben is megtekinthetnek.
Köszönet a kreatív kolléganőknek, hogy segítettek abban, hogy a gyermekek fantáziája szabadon szárnyalhasson.
Boldog téli napokat kívánunk...

Karácsony

Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek
hogy emberek lehessetek!

Békés, boldog Ünnepeket kíván az Andrássy utcai Óvoda Nevelőtestülete!

Szüret

Mi is az a szüret? Merülhet fel a kérdés még sok kis óvodás fejében. Erre a kérdésre próbáltak meg pedagógusaink kielégítő választ adni a gyermekek számára. Egy kijelölt napunk októberben csakis erről szólt. Régi történetek hangzottak el a szüret fontosságáról. Látványban is igyekeztünk segítséget nyújtani mindenkinek, hogy minél több információt gyűjthessenek be erről a régi hagyományról. A szőlőket a mai napon is, mint ahogyan ezt már több éve csináljuk, az óvónénik gyűjtötték be egy közös kis kosárba. Együtt vonultunk az udvarra,

Egészség hét

Eseménydús héttel zártuk le a szeptembert.

Az „egészség” jegyében teltek a napjaink. A csoportok gyümölcssalátát és egészséges süteményt készítettek.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda II. eseménynaptára
Óvoda II. dokumentumtára

Az óvoda bemutatása

Óvodánk Ecser Nagyközség vasúton túli településrészén épült, a lakosság sok - sok munkával segítette az intézmény létrejöttét, hogy minden ecseri kisgyermek óvodai elhelyezése biztosított legyen. 1974-ben került átadásra.

Az óvoda csoportszáma: 4
Férőhelye: 100 fő
Kihasználtsága: minden nevelési évben 100% feletti

(Pedagógiai munkánk iránt a környező községekből is érdeklődnek és kérik gyermekük felvételét, vállalva az átjárás nehézségeit.)

A csoportszobák:

Összesen: 261 m²

Mindhárom csoportszoba összenyitható a földszinten, biztosítjuk az átjárhatóságot, a gyermekek igénye szerint, bármikor átmehetnek testvérükhöz, barátjukhoz.

A kiszolgáló helyiségek megfelelőek, méretben elhelyezésben:

áll a gyermekek rendelkezésére.

Óvodánk 2011-ben lett felújítva, a padlástér beépítésre került 1 csoport szobával, 1 mosdóval, öltözővel, orvosi szobával, irodával. A fenti nagyterem lehetőséget nyújt arra, hogy megfelelő tornatermet biztosítsunk gyermekeinknek, különböző rendezvényeket tartsunk ott.

Óvodánk udvarán (500 m²) 2 homokozó, famászókák, lengőgerendák, árnyékolók padok, asztalok, csúszda biztosítja a gyermekek fejlődését, szabadidős tevékenykedtetését. Pályázat útján nyert pénzösszegből, a szülők közreműködésével ültetett sövény, fák biztosítják az esztétikus és egészségesebb környezetet. A virágoskert gondozásában, és ápolásában a gyermekek is részt vesznek.

A szép, korszerűsített épület falai között végezzük nevelő-, oktatómunkánkat, melyet a derűs hangulat, kötetlenség és játékosság jellemez.

Differenciált neveléssel, egyéni foglalkozással és a családi neveléssel összhangban kívánjuk elérni céljainkat.

Óvodánk a "Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program" szerint dolgozik, ez tökéletesen illeszkedik az Óvodai nevelés Országos Alapprogramjához és, mert:

A kollégák mindegyike nagy tapasztalattal rendelkezik tájékozottak a szakirodalomban.

honlapkészítés: dupai