Ecseri Andrássy utcai Óvoda

Cím: 2233 Ecser, Andrássy utca 11-13.
Telefon: +36 29 335 201
Email: ovoda2sz@gmail.com
Óvodavezető: Durayné Környei Emese
Nyitva tartás: hétköznap 6.00 - 17.00

Információ

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy óvodánk 2019.07.21.-2019.08.25-ig zárva tart. Nyitás 2019.08.26. Augusztus utolsó hetére az óvodai ellátás biztosított a gyermekeknek az Andrássy utcai Óvodában, melyről kérnénk, hogy legkésőbb július 15-ig írásban(e-mailben) nyilatkozzanak, igénylik-e vagy sem.

a cikk folytatása
SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

Szeretettel várjuk a leendő kiscsoportosok szüleit 2019. június 25-én, kedden, 17 órától az óvodában tartandó szülői értekezletünkre.

Apák napja!

APÁK NAPJA

Zölden jobb...

Környezetvédelmi Világnap (június 5.) alkalmából gyermekeink és dolgozóink zöld pólóban érkeztek az óvodába. Izgatottan készültünk a délelőttre, hiszen a Föld napján elásott „kincseink” felszínre kerültek; kiváló lehetőséget biztosítva a közvetlen tapasztalatszerzésre, megfigyelésre, vizsgálódásra, pozitív szemléletformálásra. Minden csoport külön-külön elevenítette fel az április 25-én történteket. A szelektív hulladékokat, melyeket táblával jelöltük meg, kiástuk, megszemléltük,

Gyermeknap az Andrássy Oviban

Május utolsó péntek reggelén izgatottan gyülekeztünk az óvódában, hiszen elérkezett a Gyermeknap. Mint minden jeles napon, ekkor is valami különlegesebb, meghitt hangulat járta át az óvodát, mindannyian a gyermekek felhőtlen hangulatáért, jókedvéért készültünk, érdekes feladatokkal.
Átadásra került több új udvari játék is, melyek közül a nagy kedvenc az óriás trambulin lett.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda II. eseménynaptára
Óvoda II. dokumentumtára

Az óvoda bemutatása

Óvodánk Ecser Nagyközség vasúton túli településrészén épült, a lakosság sok - sok munkával segítette az intézmény létrejöttét, hogy minden ecseri kisgyermek óvodai elhelyezése biztosított legyen. 1974-ben került átadásra.

Az óvoda csoportszáma: 4
Férőhelye: 100 fő
Kihasználtsága: minden nevelési évben 100% feletti

(Pedagógiai munkánk iránt a környező községekből is érdeklődnek és kérik gyermekük felvételét, vállalva az átjárás nehézségeit.)

A csoportszobák:

Összesen: 261 m²

Mindhárom csoportszoba összenyitható a földszinten, biztosítjuk az átjárhatóságot, a gyermekek igénye szerint, bármikor átmehetnek testvérükhöz, barátjukhoz.

A kiszolgáló helyiségek megfelelőek, méretben elhelyezésben:

áll a gyermekek rendelkezésére.

Óvodánk 2011-ben lett felújítva, a padlástér beépítésre került 1 csoport szobával, 1 mosdóval, öltözővel, orvosi szobával, irodával. A fenti nagyterem lehetőséget nyújt arra, hogy megfelelő tornatermet biztosítsunk gyermekeinknek, különböző rendezvényeket tartsunk ott.

Óvodánk udvarán (500 m²) 2 homokozó, famászókák, lengőgerendák, árnyékolók padok, asztalok, csúszda biztosítja a gyermekek fejlődését, szabadidős tevékenykedtetését. Pályázat útján nyert pénzösszegből, a szülők közreműködésével ültetett sövény, fák biztosítják az esztétikus és egészségesebb környezetet. A virágoskert gondozásában, és ápolásában a gyermekek is részt vesznek.

A szép, korszerűsített épület falai között végezzük nevelő-, oktatómunkánkat, melyet a derűs hangulat, kötetlenség és játékosság jellemez.

Differenciált neveléssel, egyéni foglalkozással és a családi neveléssel összhangban kívánjuk elérni céljainkat.

Óvodánk a "Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program" szerint dolgozik, ez tökéletesen illeszkedik az Óvodai nevelés Országos Alapprogramjához és, mert:

A kollégák mindegyike nagy tapasztalattal rendelkezik tájékozottak a szakirodalomban.

honlapkészítés: dupai