Ecseri Andrássy utcai Óvoda

Cím: 2233 Ecser, Andrássy utca 11-13.
Telefon: +36 29 335 201
Email: ovoda2sz@gmail.com
Óvodavezető: Durayné Környei Emese
Nyitva tartás: hétköznap 6.00 - 17.00

Szüret

Mi is az a szüret? Merülhet fel a kérdés még sok kis óvodás fejében. Erre a kérdésre próbáltak meg pedagógusaink kielégítő választ adni a gyermekek számára. Egy kijelölt napunk októberben csakis erről szólt. Régi történetek hangzottak el a szüret fontosságáról. Látványban is igyekeztünk segítséget nyújtani mindenkinek, hogy minél több információt gyűjthessenek be erről a régi hagyományról. A szőlőket a mai napon is, mint ahogyan ezt már több éve csináljuk, az óvónénik gyűjtötték be egy közös kis kosárba. Együtt vonultunk az udvarra,

a cikk folytatása
Egészség hét

Eseménydús héttel zártuk le a szeptembert.

Az „egészség” jegyében teltek a napjaink. A csoportok gyümölcssalátát és egészséges süteményt készítettek.

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

Tisztelt Szülők!

Óvodánkban 2018.augusztus 30.-án 17.00. órai kezdettel szülői értekezletet tartunk, melyre szeretettel várjuk a régi és leendő óvodásaink szüleit.

Nevelés nélküli nap

Tájékoztatás!

Tisztelt Szülők! Ezúton szeretnénk mindenkit tájékoztatni a következőkről:
A képviselő-testület 6 igen szavazattal – ellenszavazat és tartózkodás nélkül – az alábbi határozatot hozta:

138/2018.(VII.02.) sz. határozat

Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete, intézmény fenntartó

hozzájárul, hogy az ecseri óvodák 2018. évben tanévnyitó értekezlet

miatt nevelés mentes munkanapot az alábbi időpontokban tartson:

Andrássy utcai Óvoda 2018. augusztus 27. napján,

Gyermeknap

Minden évben eljön az a csodálatos nap, amit a gyermekek egész évben várnak. Az Ő napjuk, az Ő ünnepük, amikor igazán szabadon azt csinálhatnak amit csak akarnak. Játszhatnak együtt a szüleikkel, vidáman mókázhatnak az óvónénikkel. Így történt ez június 01-én a Tájház udvarán, az Andrássy utcai ovi gyermeknapi rendezvényén. A gyerekek mesés, játékos pályákat teljesíthettek délelőtt, amiért ezüst tallérokat kaptak. Lovagolhattak, arcfestésen vehettek részt, ugrálóváraztak. A begyűjtött tallérokat az ovis büfében válthatták be:

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda II. eseménynaptára
Óvoda II. dokumentumtára

Az óvoda bemutatása

Óvodánk Ecser Nagyközség vasúton túli településrészén épült, a lakosság sok - sok munkával segítette az intézmény létrejöttét, hogy minden ecseri kisgyermek óvodai elhelyezése biztosított legyen. 1974-ben került átadásra.

Az óvoda csoportszáma: 4
Férőhelye: 100 fő
Kihasználtsága: minden nevelési évben 100% feletti

(Pedagógiai munkánk iránt a környező községekből is érdeklődnek és kérik gyermekük felvételét, vállalva az átjárás nehézségeit.)

A csoportszobák:

Összesen: 261 m²

Mindhárom csoportszoba összenyitható a földszinten, biztosítjuk az átjárhatóságot, a gyermekek igénye szerint, bármikor átmehetnek testvérükhöz, barátjukhoz.

A kiszolgáló helyiségek megfelelőek, méretben elhelyezésben:

áll a gyermekek rendelkezésére.

Óvodánk 2011-ben lett felújítva, a padlástér beépítésre került 1 csoport szobával, 1 mosdóval, öltözővel, orvosi szobával, irodával. A fenti nagyterem lehetőséget nyújt arra, hogy megfelelő tornatermet biztosítsunk gyermekeinknek, különböző rendezvényeket tartsunk ott.

Óvodánk udvarán (500 m²) 2 homokozó, famászókák, lengőgerendák, árnyékolók padok, asztalok, csúszda biztosítja a gyermekek fejlődését, szabadidős tevékenykedtetését. Pályázat útján nyert pénzösszegből, a szülők közreműködésével ültetett sövény, fák biztosítják az esztétikus és egészségesebb környezetet. A virágoskert gondozásában, és ápolásában a gyermekek is részt vesznek.

A szép, korszerűsített épület falai között végezzük nevelő-, oktatómunkánkat, melyet a derűs hangulat, kötetlenség és játékosság jellemez.

Differenciált neveléssel, egyéni foglalkozással és a családi neveléssel összhangban kívánjuk elérni céljainkat.

Óvodánk a "Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program" szerint dolgozik, ez tökéletesen illeszkedik az Óvodai nevelés Országos Alapprogramjához és, mert:

A kollégák mindegyike nagy tapasztalattal rendelkezik tájékozottak a szakirodalomban.

honlapkészítés: dupai