Ecseri Andrássy utcai Óvoda

Cím: 2233 Ecser, Andrássy utca 11-13.
Telefon: +36 29 335 201
Email: ovoda2sz@gmail.com
Óvodavezető: Durayné Környei Emese
Nyitva tartás: hétköznap 6.00 - 17.00

Karácsony az Andrássy utcai Óvodában

December 18.-án az Andrássy utcai Óvodában karácsonyi ünnepséget tartottunk. Örömmel gyújtottuk meg az utolsó gyertyát adventi koszorúnkon. S ameddig a Katica nagycsoportosok előadták műsorukat, addig a csoportokba megérkezett az "angyalka". Köszönjük a szülők és az Ecseri Önkormányzat támogatását, hogy hozzájárulásukkal ilyen szép ajándékok kerülhettek a fenyők alá.
A boldogság képei magukért beszélnek.
Ilyen szép, meghitt és boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek, az óvoda gyermekei és dolgozói nevében.

a cikk folytatása
Karácsony

December 18.-án az Andrássy utcai óvodában karácsonyi ünnepséget tartottunk.Örömmel gyújtottuk meg az utolsó gyertyát adventi koszorúnkon. S ameddig a Katica nagycsoportosok előadták műsorukat, addig a csoportokba megérkezett az "angyalka". Köszönjük a szülők és az Ecseri Önkormányzat támogatását, hogy hozzájárulásukkal ilyen szép ajándékok kerülhettek a fenyők alá.
A boldogság képei magukért beszélnek.
Ilyen szép, meghitt és boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek, az óvoda gyermekei és dolgozói nevében.

Idősek Karácsonya

Elérkezett a nap,..az Idősek Karácsonya, amire az Andrássy utcai Óvoda Katica csoportosai már hetekkel ezelőtt izgatottan készülődtek. Verset mondtak, énekeltek, angyalszárnyakat gyártottak, mécses táncot jártak.
S, hogy pontosan mit is jelentett az Ő megfogalmazásukban az idősek karácsonya?:
…” köszöntsük fel a néniket és a bácsikat egy szép karácsonyi verssel és énekkel, hogy jókedvűek legyenek.”

Luca nap az Andrássy utcai Óvodában

Luca napjához (december 13.) több népszokás is kapcsolódik. Ezek eredete valószínűleg az, hogy a Gergely-naptár bevezetése előtt ez a nap volt az év legrövidebb napja (eltérően a mai téli napfordulótól, ami december 21-re, esetenként 22-ére esik).
Ilyenek például:

- Luca-napon régen tilos volt fonni, sütni, mosni;nem volt ajánlatos kölcsönadni sem, mert az elkért dolgok boszorkányok kezére kerülhettek.

AZ ÉV TERAPEUTÁJA

2011-ben kezdődött…akkor ismerték meg az ecseri gyerekek, a szülők és köztük én is Évát, Éva nénit, a piros hajú Éva nénit, Ferenczei Évát, a margarétás Éva nénit, a sünis Évát( ki hogyan ismeri)
Együtt kezdtük el és nem volt mindig egyszerű. Mindkettőnknek a gyerekek voltak az első helyen és összeismerkedve rájöttünk, hogy sok a közös pont. Amiben azonban eltérünk, hogy Ő képes volt és a mai napig képes arra, hogy kiálljon magáért, az igazságért és azt tűzön-vízen átvigye, ha kell még a vezetőséggel szemben is…honnan ez az erő?

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda II. eseménynaptára
Óvoda II. dokumentumtára

Az óvoda bemutatása

Óvodánk Ecser Nagyközség vasúton túli településrészén épült, a lakosság sok - sok munkával segítette az intézmény létrejöttét, hogy minden ecseri kisgyermek óvodai elhelyezése biztosított legyen. 1974-ben került átadásra.

Az óvoda csoportszáma: 4
Férőhelye: 100 fő
Kihasználtsága: minden nevelési évben 100% feletti

(Pedagógiai munkánk iránt a környező községekből is érdeklődnek és kérik gyermekük felvételét, vállalva az átjárás nehézségeit.)

A csoportszobák:

Összesen: 261 m²

Mindhárom csoportszoba összenyitható a földszinten, biztosítjuk az átjárhatóságot, a gyermekek igénye szerint, bármikor átmehetnek testvérükhöz, barátjukhoz.

A kiszolgáló helyiségek megfelelőek, méretben elhelyezésben:

áll a gyermekek rendelkezésére.

Óvodánk 2011-ben lett felújítva, a padlástér beépítésre került 1 csoport szobával, 1 mosdóval, öltözővel, orvosi szobával, irodával. A fenti nagyterem lehetőséget nyújt arra, hogy megfelelő tornatermet biztosítsunk gyermekeinknek, különböző rendezvényeket tartsunk ott.

Óvodánk udvarán (500 m²) 2 homokozó, famászókák, lengőgerendák, árnyékolók padok, asztalok, csúszda biztosítja a gyermekek fejlődését, szabadidős tevékenykedtetését. Pályázat útján nyert pénzösszegből, a szülők közreműködésével ültetett sövény, fák biztosítják az esztétikus és egészségesebb környezetet. A virágoskert gondozásában, és ápolásában a gyermekek is részt vesznek.

A szép, korszerűsített épület falai között végezzük nevelő-, oktatómunkánkat, melyet a derűs hangulat, kötetlenség és játékosság jellemez.

Differenciált neveléssel, egyéni foglalkozással és a családi neveléssel összhangban kívánjuk elérni céljainkat.

Óvodánk a "Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program" szerint dolgozik, ez tökéletesen illeszkedik az Óvodai nevelés Országos Alapprogramjához és, mert:

A kollégák mindegyike nagy tapasztalattal rendelkezik tájékozottak a szakirodalomban.

honlapkészítés: dupai