Ecseri Andrássy utcai Óvoda

Cím: 2233 Ecser, Andrássy utca 11-13.
Telefon: +36 29 335 201
Email: ovoda2sz@gmail.com
Óvodavezető: Durayné Környei Emese
Nyitva tartás: hétköznap 6.00 - 17.00

Népi hét az Andrássy utcai Óvodában

Népi hét az Andrássy utcai Óvodában

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra, és adjuk tovább az eleinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, kincseket!”

a cikk folytatása
Egészség hét az Andrássy utcai Óvodában

Elérkezett szeptember utolsó hete, amikor is már harmadik alkalommal szerveztünk programokat az ovisoknak az egészséges életmóddal, táplálkozással, sporttal kapcsolatosan. Hétfőn reggel az óvoda szomszédsága hangos zenére lehetett figyelmes. Bemelegítő zenés, udvari tornával indítottuk el programsorozatunkat. Aki csak tehette, ezen a napon rollerrel, biciklivel, kismotorral érkezett az óvodába, hogy a reggeli torna után együtt „guruljunk” át a sportpályára. Az sem szomorkodott, aki gyalog érkezett; ők a futók táborát erősítették.

Állatok világnapja

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük. Ezen a napon az állati lét minden formája ünnepelt. A világ minden táján számos templomban az október negyedikéhez legközelebb eső vasárnapon megáldják az állatokat. Október negyedikét azért választották ennek a jeles napnak, mert ez Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet pártfogójának is az ünnepnapja. Ez a nap jó alkalmat kínál óvodásainak is, hogy minél komplexebb módon ismerkedjenek meg az állatvilággal. Fontos, hogy már gyermekkorban megismerjék a vadon élő állatok védelmét,

A "félős" ovikezdés...

Első hetek az óvodában – a félős ovikezdés!

Az ovikezdés előtti nyáron a kisdedkorból éppen kilépő gyermekek sok érdekes dolgot hallanak
szüleiktől arról a bizonyos óvodáról, ahová szeptembertől járni fognak. Nagyon klassz lesz a sok
kisgyerek, a kis szék, kis asztal, kis mosdó. Rengeteg játék várja a kicsiket.
Mikor eljön a várva-várt, mégis szívfájdító nap, együtt lépik át a csoportszoba küszöbét gyerekek és
anyukák. Az Andrássy utcai oviban lehetőséget kínálunk a „szülős beszoktatásra”, hiszen az Anyukák

Információ

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy óvodánk 2019.07.21.-2019.08.25-ig zárva tart. Nyitás 2019.08.26. Augusztus utolsó hetére az óvodai ellátás biztosított a gyermekeknek az Andrássy utcai Óvodában, melyről kérnénk, hogy legkésőbb július 15-ig írásban(e-mailben) nyilatkozzanak, igénylik-e vagy sem.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda II. eseménynaptára
Óvoda II. dokumentumtára

Az óvoda bemutatása

Óvodánk Ecser Nagyközség vasúton túli településrészén épült, a lakosság sok - sok munkával segítette az intézmény létrejöttét, hogy minden ecseri kisgyermek óvodai elhelyezése biztosított legyen. 1974-ben került átadásra.

Az óvoda csoportszáma: 4
Férőhelye: 100 fő
Kihasználtsága: minden nevelési évben 100% feletti

(Pedagógiai munkánk iránt a környező községekből is érdeklődnek és kérik gyermekük felvételét, vállalva az átjárás nehézségeit.)

A csoportszobák:

Összesen: 261 m²

Mindhárom csoportszoba összenyitható a földszinten, biztosítjuk az átjárhatóságot, a gyermekek igénye szerint, bármikor átmehetnek testvérükhöz, barátjukhoz.

A kiszolgáló helyiségek megfelelőek, méretben elhelyezésben:

áll a gyermekek rendelkezésére.

Óvodánk 2011-ben lett felújítva, a padlástér beépítésre került 1 csoport szobával, 1 mosdóval, öltözővel, orvosi szobával, irodával. A fenti nagyterem lehetőséget nyújt arra, hogy megfelelő tornatermet biztosítsunk gyermekeinknek, különböző rendezvényeket tartsunk ott.

Óvodánk udvarán (500 m²) 2 homokozó, famászókák, lengőgerendák, árnyékolók padok, asztalok, csúszda biztosítja a gyermekek fejlődését, szabadidős tevékenykedtetését. Pályázat útján nyert pénzösszegből, a szülők közreműködésével ültetett sövény, fák biztosítják az esztétikus és egészségesebb környezetet. A virágoskert gondozásában, és ápolásában a gyermekek is részt vesznek.

A szép, korszerűsített épület falai között végezzük nevelő-, oktatómunkánkat, melyet a derűs hangulat, kötetlenség és játékosság jellemez.

Differenciált neveléssel, egyéni foglalkozással és a családi neveléssel összhangban kívánjuk elérni céljainkat.

Óvodánk a "Tevékenységközpontú Óvodai Nevelési Program" szerint dolgozik, ez tökéletesen illeszkedik az Óvodai nevelés Országos Alapprogramjához és, mert:

A kollégák mindegyike nagy tapasztalattal rendelkezik tájékozottak a szakirodalomban.

honlapkészítés: dupai