Ecseri intézmények

Általános Iskola

Művelődési Ház

Óvoda I.

Óvoda II.

Köszöntünk TAVASZ!!!

A kereszténység felvétele előtt Európa népei téltemető–tavaszváró ünnepeket ültek. A téltemető szertartások lényege a tél s vele együtt a hideg, a gonosz erők, a betegségek elűzése volt. A téltemető népszokás igen kedvelt volt a falusi népek körében. A lényege, hogy a gyermekek kiszebabát és zajkeltő szerszámokat készítettek, mellyel a falu főterére vonultak. A vonulás közben hangosan zörgették szerszámaikat és télűző rigmusokat kiabáltak. (Kisz, kisze haj! Elűzzük a betegséget, behozzuk az egészséget, haj!

a cikk folytatása
Cserfa kuckó ovisai az Ady utcai pékségben

Régóta dédelgetett vágyunk teljesült a mai napon, az Ady Endre utcai pékség jóvoltából. Kis ovisainkkal ugyanis a pékségben vendégeskedtünk.
A kedves dolgozók begyúrt kalácstésztával várták a gyerekeket, akik nyomban "munkához" láttak. Sodortak, tekertek és elkészültek a kis briós formák. A tepsik a kelesztőbe kerültek, a gyerekek pedig újabb adag tésztát kaptak, hogy kedvükre gyurkáljanak. Sokaknak elég volt az asztalra szórt liszt is, amibe rajzok készültek, mások pedig méricskélni kezdték a tésztájukat a mérlegeken.

Farsang az Andrássy utcai Óvodában

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig tartó időszak elnevezése, melyet hagyományőrző programok, vidám lakomák, farsangi bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek országszerte. Az óvodákban az időszak csúcspontja mégis a hagyományos, jelmezes farsangi bál. Nagy készülődés előzi meg ezt az alkalmat a mi intézményünkben is. Ilyenkor átváltozik a csoportszobák dekorációja, mindenhol színes álarcok, bohócok, füzérek és lufik figyelmeztetnek arra, hogy bizony lassan-lassan véget ér a szomorú, fakó téli időszak.

Farsangi bál a Cserfa Kuckó Óvodában

Pénteken, a farsangi bál reggelén, hagyományainkhoz híven, jelmezbe bújtak kis ovisaink és az óvoda dolgozói egyaránt.
Az egymás után érkező gyermekeket nagy várakozással, csodálattal fogadták társaik. A csinos hercegnők, pónilányok illegették magukat, pördültek-fordultak, míg a szuperhős fiúk erejüket fitogtatták. A mesehősök mellett néhány foglalkozás képviselője is megjelent a bálon például a tűzoltó, orvos, szerelő, de nem feledkezünk el a cuki kis állatkákról sem.

Tél

A tél rengeteg szépséget rejt magában. Ezt még az óvodás korú gyermekek könnyebben felismerik, mint a felnőttek. Ezért úgy gondoltuk, segítséget nyújtunk, téli rajzkiállításunk csodás műveivel mindenki számára, hogy egy csöppet újra gyermek lehessen.
Fogadják szeretettel a kedves szülők a képeket, melyet az óvodában élőben is megtekinthetnek.
Köszönet a kreatív kolléganőknek, hogy segítettek abban, hogy a gyermekek fantáziája szabadon szárnyalhasson.
Boldog téli napokat kívánunk...

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Intézmények eseménynaptára
Intézmények dokumentumtára

honlapkészítés: dupai