Ecseri Cserfa Kuckó Óvoda

Hétfőtől péntekig 6-17 óráig
Cím: 2233 Ecser, Grassalkovich tér 4.
Telefon: +36 29 335 165
Email:
Óvodavezető: Kéri Tiborné

Sütkérezés a cserfa kuckó óvodában

Tündéri aranyos nyugdíjas nénikkel sütögettek, énekeltek és táncoltak ma kis ovisaink.
Ez egy új kezdeményezés, mellyel a hagyományaink még mélyebb, sokoldalúbb megismertetése a célunk, bevonva az idősebb generációk képviselőit.

a cikk folytatása
A cserfa kuckó ovisai az ecseri horgásztónál

Nevelő munkánk során kiemelten foglalkozunk a természet megismerésére, tiszteletére neveléssel. Törekszünk a gyermekeket minél közelebb vinni a természethez, ezért a Földünkhöz kapcsolódó minden jeles napról megemlékezünk.
Március 22. világszerte a víz világnapja. Egy kéthetes projekt keretén belül, változatos tevékenységekkel igyekszünk felhívni a gyerekek figyelmét a -számukra oly természetes- víz jelentőségére, védelmének fontosságára.

Cserfa kuckó ovisai az Ady utcai pékségben

Régóta dédelgetett vágyunk teljesült a mai napon, az Ady Endre utcai pékség jóvoltából. Kis ovisainkkal ugyanis a pékségben vendégeskedtünk.
A kedves dolgozók begyúrt kalácstésztával várták a gyerekeket, akik nyomban "munkához" láttak. Sodortak, tekertek és elkészültek a kis briós formák. A tepsik a kelesztőbe kerültek, a gyerekek pedig újabb adag tésztát kaptak, hogy kedvükre gyurkáljanak. Sokaknak elég volt az asztalra szórt liszt is, amibe rajzok készültek, mások pedig méricskélni kezdték a tésztájukat a mérlegeken.

Farsangi bál a Cserfa Kuckó Óvodában

Pénteken, a farsangi bál reggelén, hagyományainkhoz híven, jelmezbe bújtak kis ovisaink és az óvoda dolgozói egyaránt.
Az egymás után érkező gyermekeket nagy várakozással, csodálattal fogadták társaik. A csinos hercegnők, pónilányok illegették magukat, pördültek-fordultak, míg a szuperhős fiúk erejüket fitogtatták. A mesehősök mellett néhány foglalkozás képviselője is megjelent a bálon például a tűzoltó, orvos, szerelő, de nem feledkezünk el a cuki kis állatkákról sem.

Mikulás a cserfa kuckó óvodában

Gyermekeink minden évben várva várják a fehér szakállú Mikulást. Énekekkel, rajzokkal készülnek, hogy örömet szerezzenek neki. A Mikulás rénszarvas szánja meg is érkezett. Minden kicsikénk, kedves szavak kíséretében kapta meg a csomagot, s míg a gyerekek énekeltek, Mikulás elfogyasztotta a neki szánt mézeskalácsot.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda I. eseménynaptára
Óvoda I. dokumentumtára

Óvodánk bemutatása

Szeretettel köszöntünk minden érdeklődőt, különösen leendő óvodásainkat és szüleiket!

Óvodánk közel a fővároshoz, Ecser község szívében könnyen megközelíthető helyen található. Intézményünk 1927-ben épült családi ház jelleggel, a település legnagyobb múltú nevelési intézménye, mely mind a mai napig őrzi otthonos, családias hangulatát. Az óvodába járó gyerekek egy része a régi ecseri családok közül kerül ki, akiknek szülei és nagyszülei is ebben az intézményben töltötték óvodás éveiket.

Büszkék vagyunk nagyon szép tágas óvodai udvarunkra. A hatalmas lombkoronájú gesztenyefák árnyéka a nyári forróság ideje alatt is kellemes játékteret biztosít a gyermekek számára. A füves területek, az esztétikus játékok, gazdag mozgásos tevékenységre teremtenek lehetőséget, valamint tág teret nyújtanak a természeti változások folyamatos megfigyelésére.

A szülők igényei, a helyi adottságok, az óvodapedagógusok kedvező tapasztalatai hatására, immáron hagyománnyá vált óvodánkban a vegyes életkorú csoportok szervezése. Így lehetőség, nyílik a testvérek, különböző korú barátok együttnevelésére.

Első perctől kialakul az egymásra figyelés, a segítőkészség, és természetessé válik a másság elfogadása. A biztonságos, családias légkörben a gyermekek könnyebben illeszkednek be az óvodai közösségbe.

Nevelési gyakorlatunk alapja a gyermekszeretet, a harmonikus, nyugodt, családias, egymásra figyelő, segítő, támogató, érzelmi biztonságot nyújtó, pozitív tulajdonságokat megerősítő óvodai élet. A kis közösség lehetőséget teremt arra, hogy minden felnőtt jól ismeri az intézménybe járó összes kisgyermeket, és a gyermekek is ismerik az óvodapedagógusokat és dadusokat, így szükség szerint bárkihez fordulhatnak segítségért.

Gyermekeinket a természet szeretetére, környezetük védelmére neveljük, valamint hagyományaik megismerésére, továbbörökítésére.

Szeretnénk óvodásainkat minél több élményhez juttatni, ennek érdekében sokat kirándulunk. (Jártunk Kecskeméten az Arborétumban, a Játékmúzeumban, Esztergomban a Duna múzeumban, ahol a vízzel kísérleteztünk, megszemléltük Magyarország folyóit helikopter szimulátorból, jártunk a veszprémi vadas parkban, a jászberényi állatkertben, a Szalajka völgyben, Nagybörzsönyben kisvonatoztunk.)

Valljuk, hogy a változatos élmények hatására a gyermekek a környező világot könnyebben megismerik, birtokba veszik. A közösen átélt élmények hatására, erősödik a gyermekekben a közösségi érzés, az összetartozás.

Családias, nyugodt, vidám légkör fogadja a hozzánk járó gyermekeket, személyiségüket tiszteletben tartva a családdal közösen együttműködve kívánjuk őket nevelni.

Szolgáltatásaink

Nevelési időben biztosítjuk a gyermekek számára a következő szolgáltatásokat:

Szülők igényei alapján: néptánc, úszás valamint foci foglalkozások teszik színesebbé a gyermekek óvodai napjait.

Galéria

honlapkészítés: dupai