Ecseri Cserfa Kuckó Óvoda

Hétfőtől péntekig 6-17 óráig
Cím: 2233 Ecser, Grassalkovich tér 4.
Telefon: +36 29 335 165
Email:
Óvodavezető: Kéri Tiborné

Családi nap a Cserfa Kuckó Óvodában

Akik az elmúlt héten óvodánk mellett sétáltak, meglepve tapasztalhatták, hogy a bejáratot szegélyező sziklakert, a magaságyások, cserjék, tuják eltűntek jól megszokott helyükről.

a cikk folytatása
Gyermeknap a Cserfa Kuckó Óvodában

Május utolsó vasárnapja a gyermeknap. Ezen alkalomból csütörtökön, színes programokkal vártuk az óvodánkba járó kicsiket. A színes lufikkal díszített udvaron ugrálóvár fogadta a gyermekeket, melyben egész délelőtt fáradhatatlanul ugrabugráltak a gyerkőcök. De játszhattak célbadobós játékot és fánkevő versenyt is, akik pedig arcfestést szerettek volna, kis sorban állás után a kívánt motívummal arcukon folytathatták a napot. Sokan maguk is ecsetet ragadtak és a papírdobozból készült várat és házikót pingálták szép színesre,

Kirándulás Mogyoró-hegyre

A Cserfa Kuckó Óvodába járó családok megszokhatták, hogy szívesen visszük gyermekeinket kirándulni. Az utazás, új, érdekes tájaink felfedezése közös élmény mindannyiunk számára.

Évzárók a Cserfa Kuckó Óvodában

Minden évzáró örömteli gyerekek, pedagógusok, szülők számár.
Kedves, humoros műsorokkal fejezzük be a tanéve,t és kicsit megkönnyezve, de büszke szívvel búcsúztatjuk az iskolába készülő nagyokat.

Családi nap a Cserfa Kuckó Óvodában

Szombat délelőtt, szorgos kezek munkája révén szépült meg óvodánk udvara. Tavasszal, mint az elmúlt években is, szorgos anyukákkal, nagymamákkal rendbe tettük a gyógynövényes és a virágos kertet, az erősebbik nem képviselői pedig homokot lapátoltak és füvet nyírtak. Persze a gyerekek is segítettek. Buzgón locsolták a virágzó epret, a magaságyásokat ... és a ruhájukat. Érdemes volt fáradozni, hiszen a dolgozók jutalma, a frissen sült lángos volt.
Köszönet minden kedves családnak, akik ezen a napon segítségünkre voltak!

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda I. eseménynaptára
Óvoda I. dokumentumtára

Óvodánk bemutatása

Szeretettel köszöntünk minden érdeklődőt, különösen leendő óvodásainkat és szüleiket!

Óvodánk közel a fővároshoz, Ecser község szívében könnyen megközelíthető helyen található. Intézményünk 1927-ben épült családi ház jelleggel, a település legnagyobb múltú nevelési intézménye, mely mind a mai napig őrzi otthonos, családias hangulatát. Az óvodába járó gyerekek egy része a régi ecseri családok közül kerül ki, akiknek szülei és nagyszülei is ebben az intézményben töltötték óvodás éveiket.

Büszkék vagyunk nagyon szép tágas óvodai udvarunkra. A hatalmas lombkoronájú gesztenyefák árnyéka a nyári forróság ideje alatt is kellemes játékteret biztosít a gyermekek számára. A füves területek, az esztétikus játékok, gazdag mozgásos tevékenységre teremtenek lehetőséget, valamint tág teret nyújtanak a természeti változások folyamatos megfigyelésére.

A szülők igényei, a helyi adottságok, az óvodapedagógusok kedvező tapasztalatai hatására, immáron hagyománnyá vált óvodánkban a vegyes életkorú csoportok szervezése. Így lehetőség, nyílik a testvérek, különböző korú barátok együttnevelésére.

Első perctől kialakul az egymásra figyelés, a segítőkészség, és természetessé válik a másság elfogadása. A biztonságos, családias légkörben a gyermekek könnyebben illeszkednek be az óvodai közösségbe.

Nevelési gyakorlatunk alapja a gyermekszeretet, a harmonikus, nyugodt, családias, egymásra figyelő, segítő, támogató, érzelmi biztonságot nyújtó, pozitív tulajdonságokat megerősítő óvodai élet. A kis közösség lehetőséget teremt arra, hogy minden felnőtt jól ismeri az intézménybe járó összes kisgyermeket, és a gyermekek is ismerik az óvodapedagógusokat és dadusokat, így szükség szerint bárkihez fordulhatnak segítségért.

Gyermekeinket a természet szeretetére, környezetük védelmére neveljük, valamint hagyományaik megismerésére, továbbörökítésére.

Szeretnénk óvodásainkat minél több élményhez juttatni, ennek érdekében sokat kirándulunk. (Jártunk Kecskeméten az Arborétumban, a Játékmúzeumban, Esztergomban a Duna múzeumban, ahol a vízzel kísérleteztünk, megszemléltük Magyarország folyóit helikopter szimulátorból, jártunk a veszprémi vadas parkban, a jászberényi állatkertben, a Szalajka völgyben, Nagybörzsönyben kisvonatoztunk.)

Valljuk, hogy a változatos élmények hatására a gyermekek a környező világot könnyebben megismerik, birtokba veszik. A közösen átélt élmények hatására, erősödik a gyermekekben a közösségi érzés, az összetartozás.

Családias, nyugodt, vidám légkör fogadja a hozzánk járó gyermekeket, személyiségüket tiszteletben tartva a családdal közösen együttműködve kívánjuk őket nevelni.

Szolgáltatásaink

Nevelési időben biztosítjuk a gyermekek számára a következő szolgáltatásokat:

Szülők igényei alapján: néptánc, úszás valamint foci foglalkozások teszik színesebbé a gyermekek óvodai napjait.

Galéria

honlapkészítés: dupai