Ecseri Cserfa Kuckó Óvoda

Hétfőtől péntekig 6-17 óráig
Cím: 2233 Ecser, Grassalkovich tér 4.
Telefon: +36 29 335 165
Email:
Óvodavezető: Kéri Tiborné

Farsangi bál a Cserfa Kuckó Óvodában

Pénteken, a farsangi bál reggelén, hagyományainkhoz híven, jelmezbe bújtak kis ovisaink és az óvoda dolgozói egyaránt.
Az egymás után érkező gyermekeket nagy várakozással, csodálattal fogadták társaik. A csinos hercegnők, pónilányok illegették magukat, pördültek-fordultak, míg a szuperhős fiúk erejüket fitogtatták. A mesehősök mellett néhány foglalkozás képviselője is megjelent a bálon például a tűzoltó, orvos, szerelő, de nem feledkezünk el a cuki kis állatkákról sem.

a cikk folytatása
Mikulás a cserfa kuckó óvodában

Gyermekeink minden évben várva várják a fehér szakállú Mikulást. Énekekkel, rajzokkal készülnek, hogy örömet szerezzenek neki. A Mikulás rénszarvas szánja meg is érkezett. Minden kicsikénk, kedves szavak kíséretében kapta meg a csomagot, s míg a gyerekek énekeltek, Mikulás elfogyasztotta a neki szánt mézeskalácsot.

Adventi barkácsolás a Cserfa Kuckó Óvodában

Vasárnap meggyúlnak az első gyertyák az adventi koszorúkon. Kezdetét veszi a készülődés, a várakozás a Kisjézus eljövetelére.

Családi nap a Cserfa Kuckó Óvodában

Akik az elmúlt héten óvodánk mellett sétáltak, meglepve tapasztalhatták, hogy a bejáratot szegélyező sziklakert, a magaságyások, cserjék, tuják eltűntek jól megszokott helyükről.

Gyermeknap a Cserfa Kuckó Óvodában

Május utolsó vasárnapja a gyermeknap. Ezen alkalomból csütörtökön, színes programokkal vártuk az óvodánkba járó kicsiket. A színes lufikkal díszített udvaron ugrálóvár fogadta a gyermekeket, melyben egész délelőtt fáradhatatlanul ugrabugráltak a gyerkőcök. De játszhattak célbadobós játékot és fánkevő versenyt is, akik pedig arcfestést szerettek volna, kis sorban állás után a kívánt motívummal arcukon folytathatták a napot. Sokan maguk is ecsetet ragadtak és a papírdobozból készült várat és házikót pingálták szép színesre,

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda I. eseménynaptára
Óvoda I. dokumentumtára

Óvodánk bemutatása

Szeretettel köszöntünk minden érdeklődőt, különösen leendő óvodásainkat és szüleiket!

Óvodánk közel a fővároshoz, Ecser község szívében könnyen megközelíthető helyen található. Intézményünk 1927-ben épült családi ház jelleggel, a település legnagyobb múltú nevelési intézménye, mely mind a mai napig őrzi otthonos, családias hangulatát. Az óvodába járó gyerekek egy része a régi ecseri családok közül kerül ki, akiknek szülei és nagyszülei is ebben az intézményben töltötték óvodás éveiket.

Büszkék vagyunk nagyon szép tágas óvodai udvarunkra. A hatalmas lombkoronájú gesztenyefák árnyéka a nyári forróság ideje alatt is kellemes játékteret biztosít a gyermekek számára. A füves területek, az esztétikus játékok, gazdag mozgásos tevékenységre teremtenek lehetőséget, valamint tág teret nyújtanak a természeti változások folyamatos megfigyelésére.

A szülők igényei, a helyi adottságok, az óvodapedagógusok kedvező tapasztalatai hatására, immáron hagyománnyá vált óvodánkban a vegyes életkorú csoportok szervezése. Így lehetőség, nyílik a testvérek, különböző korú barátok együttnevelésére.

Első perctől kialakul az egymásra figyelés, a segítőkészség, és természetessé válik a másság elfogadása. A biztonságos, családias légkörben a gyermekek könnyebben illeszkednek be az óvodai közösségbe.

Nevelési gyakorlatunk alapja a gyermekszeretet, a harmonikus, nyugodt, családias, egymásra figyelő, segítő, támogató, érzelmi biztonságot nyújtó, pozitív tulajdonságokat megerősítő óvodai élet. A kis közösség lehetőséget teremt arra, hogy minden felnőtt jól ismeri az intézménybe járó összes kisgyermeket, és a gyermekek is ismerik az óvodapedagógusokat és dadusokat, így szükség szerint bárkihez fordulhatnak segítségért.

Gyermekeinket a természet szeretetére, környezetük védelmére neveljük, valamint hagyományaik megismerésére, továbbörökítésére.

Szeretnénk óvodásainkat minél több élményhez juttatni, ennek érdekében sokat kirándulunk. (Jártunk Kecskeméten az Arborétumban, a Játékmúzeumban, Esztergomban a Duna múzeumban, ahol a vízzel kísérleteztünk, megszemléltük Magyarország folyóit helikopter szimulátorból, jártunk a veszprémi vadas parkban, a jászberényi állatkertben, a Szalajka völgyben, Nagybörzsönyben kisvonatoztunk.)

Valljuk, hogy a változatos élmények hatására a gyermekek a környező világot könnyebben megismerik, birtokba veszik. A közösen átélt élmények hatására, erősödik a gyermekekben a közösségi érzés, az összetartozás.

Családias, nyugodt, vidám légkör fogadja a hozzánk járó gyermekeket, személyiségüket tiszteletben tartva a családdal közösen együttműködve kívánjuk őket nevelni.

Szolgáltatásaink

Nevelési időben biztosítjuk a gyermekek számára a következő szolgáltatásokat:

Szülők igényei alapján: néptánc, úszás valamint foci foglalkozások teszik színesebbé a gyermekek óvodai napjait.

Galéria

honlapkészítés: dupai