Ecseri Cserfa Kuckó Óvoda

Hétfőtől péntekig 6-17 óráig
Cím: 2233 Ecser, Grassalkovich tér 4.
Telefon: +36 29 335 165
Email:
Óvodavezető: Kéri Tiborné

Apák napja a Cserfa Kuckó Óvodában

Hazánkban június 3. vasárnapján ünneplik az édesapákat, nagypapákat. Bár a családban betöltött szerepük fontosságát számos pszichológiai tanulmány igazolja, ezek nélkül is tudjuk, érezzük, milyen különleges élmény egy gyermek számára az Apával játszani.
Mindezekből kiindulva -hagyományteremtő szándékkal- Apák Napi barkácsolós délutánt rendeztük az óvodában.
Kapcsolódva a környezetvédelmi világnaphoz előzőleg parafadugókat gyűjtöttünk, hiszen nagyszerű játékokat lehet újrahasznosítható dolgokból készíteni.

a cikk folytatása
Gyermeknap a Cserfa Kuckó Óvodában

Az óvodában, év egyik legvidámabb napja gyermeknap. Minden aznapi programot a gyerekek örömére szervezünk, hiszen nemcsak szülőként, de pedagógusként is boldogító a meglepetéstől csillogó szemeket látni.

Sportnap a Cserfa Kuckó Óvodában

Pénteken, a Kihívás napjához kapcsolódóan, sportos délelőttöt szerveztünk csemetéink számára.
Reggel mindenki saját járgánnyal érkezett (roller, motor, kerékpár). Majd a tízórait követően - az óvoda előtt lezárt útszakaszon kialakított- akadálypályán mutathatták meg ügyességüket. Az óvoda tágas udvarán pedig további erőt, gyorsaságot, igénylő, de vidámságot sem nélkülöző játékok/versenyek várták a gyerekeket.

Kiránduláson a Cserfa Kuckó Óvodásai

Kis óvodásainknak, a Piliscsévi játékparkba szerveztük az év végi kirándulást.
A dombok között elhelyezkedő -családi vállalkozásként működő- játékpark, remek lehetőségeket biztosít a gyerekek számára játékra, játékos tanulásra, mozgásra. Nem mellesleg csodálatos környezetben.

Zöld Jeles Napok a Cserfa Kuckó Óvodában

A Zöld Jeles napok kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy a környezetvédelem és fenntarthatóság kérdésével foglalkozhassunk már az óvodában. Tesszük ezt úgy - hogy a gyermekek számára befogadható, játékos tevékenységek közben- olyan fontos témákra irányítjuk a figyelmüket, mint a szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás,komposztálás, növények, állatok és vizeink védelme.

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Óvoda I. eseménynaptára
Óvoda I. dokumentumtára

Óvodánk bemutatása

Szeretettel köszöntünk minden érdeklődőt, különösen leendő óvodásainkat és szüleiket!

Óvodánk közel a fővároshoz, Ecser község szívében könnyen megközelíthető helyen található. Intézményünk 1927-ben épült családi ház jelleggel, a település legnagyobb múltú nevelési intézménye, mely mind a mai napig őrzi otthonos, családias hangulatát. Az óvodába járó gyerekek egy része a régi ecseri családok közül kerül ki, akiknek szülei és nagyszülei is ebben az intézményben töltötték óvodás éveiket.

Büszkék vagyunk nagyon szép tágas óvodai udvarunkra. A hatalmas lombkoronájú gesztenyefák árnyéka a nyári forróság ideje alatt is kellemes játékteret biztosít a gyermekek számára. A füves területek, az esztétikus játékok, gazdag mozgásos tevékenységre teremtenek lehetőséget, valamint tág teret nyújtanak a természeti változások folyamatos megfigyelésére.

A szülők igényei, a helyi adottságok, az óvodapedagógusok kedvező tapasztalatai hatására, immáron hagyománnyá vált óvodánkban a vegyes életkorú csoportok szervezése. Így lehetőség, nyílik a testvérek, különböző korú barátok együttnevelésére.

Első perctől kialakul az egymásra figyelés, a segítőkészség, és természetessé válik a másság elfogadása. A biztonságos, családias légkörben a gyermekek könnyebben illeszkednek be az óvodai közösségbe.

Nevelési gyakorlatunk alapja a gyermekszeretet, a harmonikus, nyugodt, családias, egymásra figyelő, segítő, támogató, érzelmi biztonságot nyújtó, pozitív tulajdonságokat megerősítő óvodai élet. A kis közösség lehetőséget teremt arra, hogy minden felnőtt jól ismeri az intézménybe járó összes kisgyermeket, és a gyermekek is ismerik az óvodapedagógusokat és dadusokat, így szükség szerint bárkihez fordulhatnak segítségért.

Gyermekeinket a természet szeretetére, környezetük védelmére neveljük, valamint hagyományaik megismerésére, továbbörökítésére.

Szeretnénk óvodásainkat minél több élményhez juttatni, ennek érdekében sokat kirándulunk. (Jártunk Kecskeméten az Arborétumban, a Játékmúzeumban, Esztergomban a Duna múzeumban, ahol a vízzel kísérleteztünk, megszemléltük Magyarország folyóit helikopter szimulátorból, jártunk a veszprémi vadas parkban, a jászberényi állatkertben, a Szalajka völgyben, Nagybörzsönyben kisvonatoztunk.)

Valljuk, hogy a változatos élmények hatására a gyermekek a környező világot könnyebben megismerik, birtokba veszik. A közösen átélt élmények hatására, erősödik a gyermekekben a közösségi érzés, az összetartozás.

Családias, nyugodt, vidám légkör fogadja a hozzánk járó gyermekeket, személyiségüket tiszteletben tartva a családdal közösen együttműködve kívánjuk őket nevelni.

Szolgáltatásaink

Nevelési időben biztosítjuk a gyermekek számára a következő szolgáltatásokat:

Szülők igényei alapján: néptánc, úszás valamint foci foglalkozások teszik színesebbé a gyermekek óvodai napjait.

Galéria

honlapkészítés: dupai