Épületenergetikai felújítások
Ecser Nagyközség intézményein

Projekt megnevezése:

Épületenergetikai felújítások Ecser Nagyközség intézményein a KEHOP-5.2.9-16
pályázati konstrukció keretében.

Projekt azonosító száma:

KEHOP-5.2.9-16-2016-00029

Kedvezményezett:

Ecser Nagyközség Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

239 958 770 Ft

A finanszírozás típusa:

Kohéziós Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. április 10.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2017. november 30.

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK ECSER NAGYKÖZSÉG TÖBB ÉPÜLETÉT

Ecser Nagyközség önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 198 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Kohéziós Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A projekt megvalósulása során a Laky Ilonka Általános Iskola, a Polgármesteri Hivatal, az orvosi rendelő és a Kommunális szolgáltató épülete, kerül korszerűsítésre. A 198,3 millió forintos beruházásnak köszönhetően Ecser Nagyközség Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási szerződés aláírásra került, a kivitelezéssel megkezdődött, mellyel legkésőbb november végére végeznek a szakemberek, így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a Község.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épületekben a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati és födém szigetelése valósul meg. Továbbá, a pályázattal érintett intézményekre napelemes rendszer kerül kiépítésre.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Ecser nagyközség Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a vagyonkezelésében lévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

honlapkészítés: dupai