Laky Ilonka Általános Iskola

Cím: 2233 Ecser, Rákóczi u. 1-3.
Telefon: +36 29 335 164
Fax: +36 29 335 164
Email:

Pályázati felhívás műszaki előadói állás betöltésére

Ecser Nagyközségi Önkormányzat Jegyzője a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet az
Ecseri Polgármesteri Hivatal Igazgatási Csoport
műszaki előadói
munkakörének betöltésére.
A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2233 Ecser, Széchenyi utca 1.

a cikk folytatása
Ünnepélyes átadó

Tisztelt Szülők, Diákok és Ecseriek!

A tavasz folyamán megépített új épületszárnyunk ünnepélyes átadója 2016.08.23-án 11.00 órakor lesz, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Iskolavezetés

Hitoktatás 2016/2017-es tanévben

Ezúton tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy a mellékletben csatolt dokumentum szerinti hitoktatás lehetséges iskolánkban a 2016/2017-es tanévben.

Iskolavezetés

Nyílt napok

Tisztelt Szülők, Érdeklődők!

Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy a "Nyílt napok" keretében mely órák látogathatók az elkövetkezendő három napban. Kérjük Önöket, hogy még becsöngetés előtt foglalják el helyüket a kiválasztott tanórán, mert becsöngetés után ez nem lehetséges. Megértésüket köszönjük!
Minden óra egészkor (8, 9, 10, 11, 12) kezdődik, s 45 percesek.

Mindenkit szeretettel várunk!

Tantestület

Digitális Témahét

Befejeződött a digitális témahét, melynek célja a digitális pedagógia elterjesztése. Bemutattuk azt, hogy az infokommunikációs technológia bármely tantárgyi anyag feldolgozásánál használható. Az elkészült munkánkból egy kis ízelítő:

8.b osztály a vers feldolgozása során az alábbi programokat használta: Word szövegszerkesztő, Paint rajzoló, Photoscape montázs és képszerkesztő, Movie Maker videó szerkesztő,Tagul szófelhő készítő, Audacity zeneszerkesztő, Publisher naptárkészítő.

Áprily Lajos: Március

A nap tüze, látod,

összes hír
Járási Hivatal, Okmányiroda
Iskola eseménynaptára
Iskola dokumentumtára

Laky Ilonka Általános Iskola

Mindenki tisztában van azzal, milyen fontos szerepet játszik az ember életében az iskola, hiszen az itt átélt élmények egy életre szólnak, ezért bemutatjuk, milyen sokoldalúan fejlődhetnek a helybéli diákok intézményünkben. Azon kívül, hogy nem kell hajnalban elindulni az iskolába, számtalan előnye van iskolánknak a fővárosi "nagyüzemi" nevelőintézetekhez képest.

Az elsőosztályos tanulók augusztusban napközis tábor keretében ismerkedhetnek meg új környezetükkel, a leendő osztálytársakkal, a tanító nénikkel, a napközis nevelővel. A tanítók négy évfolyamon keresztül nevelik-oktatják a gyerekeket. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy - az anyagi terheket is vállalva - a kiscsoportos foglalkozások támogatása mellett döntött Önkormányzatunk, így egy-egy diák megismerésére, egyéni fejlesztésére sokkal több idő jut, mint egy magasabb osztálylétszám mellett. A pedagógusok munkáját logopédus, pszichológus és fejlesztő pedagógus is segíti. (A 2003/2004-es tanévben az alsó tagozatban az átlagos osztálylétszám a 16 fő, felső tagozatban 23 fő.) Itt minden gyermek szem előtt van!

Az angol nyelv oktatása (választható tantárgy) nálunk első osztályban kezdődik. Ebben a tanévben újra indul az elsősök úszásoktatása is, melynek tandíját az iskola magára vállalta. A számítástechnika oktatása már negyedik osztályban kezdődik és a tehetséges gyermekek a nyolcadik osztályig így akár ECDL-vizsgát is tehetnek. A 2004/2005-ös tanévben ismét bevezetésre kerül a Komplex művészeti nevelés. A felső tagozatban a nyelvtanulás hatékonysága érdekében csoportbontást alkalmazunk. Hetedik és nyolcadik évfolyamon a sikeres továbbtanulás érdekében - ha ezt az osztály létszáma indokolttá teszi - szintén élünk ezzel a lehetőséggel a magyar illetve a matematika tantárgyak oktatásánál. A szaktantermi rendszer előnyére válik majd az a kötelező felszerelés és eszközlista, amelynek beszerzésére öt év áll rendelkezésünkre. A középiskolákkal ellentétben térítésmentes felvételi előkészítőt tartunk az utolsó két évfolyamon angol nyelvből, matematikából.

A szakkörök szervezésekor - amelyek szintén ingyenesek - igyekszünk a felmerülő igényeket kielégíteni. A nagy érdeklődésre való tekintettel német szakkört indítottunk alsó és felső tagozatban is, ezen kívül működik még iskolánkban furulya-, hon- és népismereti-, természetjáró-, grafika szakkör és énekkar is. Ezek mellett tömegsport foglalkozásokat is tartunk mozogni vágyó diákjainknak. Az úszásoktatást a többi évfolyamnak is szervezünk. A téli időszakban minden tornaórát a tornateremben tudunk tartani.

Külső erő segítségével biztosítjuk a zeneoktatás lehetőségét, valamint a sportolni vágyók számára karatéra illetve labdarúgásra van helyben lehetőség, a téli időszakban korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a gyerekek.

A szabadidős programajánlataink között szerepel színház, mozi látogatás, kiállítások megtekintése. Az iskola könyvtára nyitva áll az olvasni és kutatni vágyó gyermekeknek. Az osztálykirándulások mellett erdei iskolákat is szervezünk, hogy diákjaink olyan ismereteket is szerezhessenek, amelyre az iskola falain belül nincs lehetőségük. A hagyományos programokon kívül (pl.: Jótékonysági est, szüreti bál, farsang, házi versenyek, stb.) minden évben szervezünk nyári tábort is.

Iskolánk részt vett a Comenius minőségbiztosítási rendszer kiépítésében. Erősségeink azok a képzett, nyitott, kreatív gondolkodású, gyermekközpontú pedagógusaink, akik diákjainkkal együtt munkájuk során szép eredményeket értek el (pl.: I. helyezés "Odyssey of the Mind" Eurofesztiválon, területi népdaléneklési versenyen ezüst és bronz fokozat, tíz tanulónk nyer díjat az Energizer rajzpályázatán, a "Kincskereső" országos levelező versenyen két tanulónk a IV. helyen végzett, stb).

honlapkészítés: dupai