Igényelhető a háziorvosoknál az influenza elleni védőoltás

Megérkezett az ecseri háziorvosokhoz az influenza elleni oltóanyag. A Kormány döntése értelmében a 2020/2021-es influenza szezonban bárki kérheti a térítésmentes oltást.
Az oltást háziorvosaink előjegyzés alapján (a rendelés utolsó órájában) adják be. Ebben az időben egyéb szolgáltatást (receptírást, táppénz kiírást, leletkészítést, konzultációt, vizsgálatot) nem áll módjukban teljesíteni.
Védőoltásban kizárólag egészséges (tünet és panaszmentes) pácienst részesítenek.
Telefonszámok:
Dr. Hahn Mária: 06-29/335-969
Dr. Kovács-Kléh László: 06-296335-168

A koronavírus-járványra tekintettel mindenkinek javasolja az influenza elleni oltások beadását az Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Szlávik János az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kifejtette, az elmúlt napokban magas Magyarországon a koronavírussal fertőzöttek és az elhunytak száma, és további növekedés várható. Egész Európában emelkedik a fertőzöttek száma, fel kell készülni, hogy Magyarországon is hasonlóan magas számok lesznek, mint például Csehországban és Romániában - tette hozzá.

A főorvos hangsúlyozta, továbbra is a rizikócsoportba tartozókra, az idősekre és a krónikus betegségekben szenvedőkre kell vigyázni, az elhunytak 99 százaléka ugyanis közülük kerül ki.

Szlávik János különösen fontosnak nevezte a rizikócsoportba tartozók megvédését az influenzától, nemzetközi megfigyelés szerint ugyanis megduplázódik a halálozás esélye, ha valaki egyszerre szenved koronavírus- és influenzafertőzésben.

Kiemelte, az influenza elleni védőoltások megbízhatóak, biztonságosak, azokat csak a lázas, beteg, illetve az oltásra allergiás embereknek nem szabad beadni.

(2020. október 14.)honlapkészítés: dupai