Elmaradó rendezvények Ecser térségében

Több olyan rendezvény elmarad, vagy korlátozottan kerül megtartásra, amelyet az ecseri lakosok eddig szívesen látogattak. Elmarad a Vecsési Búcsúhoz tartozó vásári esemény. Idén nem tartják meg a messze földön híres, máskor tömegeket vonzó Vecsési Káposztafesztivált sem. A Váci Hétkápolna búcsúra sem vár zarándokokat az Egyházmegye.

Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. szeptember 2-án megtartott rendkívüli ülésén visszavonta a 2020. évi Városi Rendezvénynaptárra vonatkozó 38/2020. (II.27.) határozatát. Ennek értelmében Vecsés közterületein 2020. november 30-ig rendezvény – nemzeti ünnepek, megemlékezés kivételével – nem tartható.

A 2020. szeptember 19-20-21-én a Vecsési Búcsúhoz tartozó VÁSÁRI ESEMÉNY (kereskedők, vidámpark, sörsátor) az Epresben elmarad. A Kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntése értelmében, augusztus 15. után sem tarthatók meg az 500 főnél nagyobb rendezvények.

A szeptember 26-27-re tervezett XX. Vecsési Káposztafesztivál elmarad.


Marton Zsolt váci megyéspüspök rendelkezése értelmében a járványhelyzet miatt szeptember 12–13-án a Vác-Hétkápolnai templom búcsúja nem tartható meg nagy létszámmal.
Az egymás iránti szeretetteljes felelősség érvényesülése érdekében a főpásztor arra kéri a zarándokokat: ne keljenek útra és ne induljanak el tömegesen a zarándokhelyekre, valamint kéri a hívek imáit a betegek gyógyulásáért és a világjárvány megszűnéséért.

(2020. szeptember 16.)


honlapkészítés: dupai