Lendületes felderítés

A monori rendőrök egy napon belül elfogták azt a 22 éves férfit, aki egy építkezésről emelt el munkaeszközöket a gyanú szerint.

Egy építkezési vállalatnál állt korábban alkalmazásban az a kecskeméti férfi, aki 2020. szeptember első hétvégéjén ellátogatott volt munkahelyére. Otthonosan mozgott, mintha dolga lenne. Az ecseri telephelyen elhelyezett konténerek kulcsaival az egyik raktárként használtból egy döngölő békát, egy másikból pedig egy lézeres szintező gépet vett magához. Zsákmányát egy kölcsönkért kocsiba pakolta és elhajtott egy újszászi ismerőséhez, akinek 50 ezer forintért eladta a több mint egymilliót érő gépeket. Az eszközök eltűnéséről 2020. szeptember 7-én érkezett bejelentés.

A monori rendőrök még aznap azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható kecskeméti illetőségű, egy tápiógyörgyei ismerősénél tartózkodó férfit, akit 2020. szeptember 7-én éjjel elfogtak, előállítottak, majd kihallgattak. A gyanúsított beismerte a lopást, vallomásában arra is kitért, kinek adta tovább a holmikat. A nyomozók az újszászi címen kutatást tartottak, hiánytalanul lefoglalták a lopott gépeket, amelyek azóta visszakerültek a jogos tulajdonoshoz.

C. József ellen a Monori Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

(2020. szeptember 11.)
honlapkészítés: dupai