Jótékonysági futók jártak Ecseren

A történelmi Magyarország középpontjától, Szarvasról indultak az „Egy vérből vagyunk” jótékonysági esemény futói vasárnap, akik hétfőn, kora délután érkeztek Ecserre. A futás célja a véradás népszerűsítése és a Vajdasági Muzslyán lévő Emmausz Fiúkollégium támogatása.

A 600 kilométeres jótékonysági futás Szarvasról rajtolt, onnan Budapesten keresztül, Kecskemétet és Szegedet érintve 2020. szeptember 11-én, pénteken ér célba a vajdasági Muzslyán található Emmausz fiúkollégiumban.

A Muzslyán működő Emmausz fiúkollégium 2002 óta nyújt hiánypótló és egyedüli lehetőséget a Nagybecskereken tanuló magyar gyermekek számára. Szeretetteljes gondviseléssel biztosítanak meleg otthont, meghitt családi körülményeket azoknak a fiúknak, akik másképpen nem tudnának továbbtanulni. Az alapító Stojan Kalapis szalézi atya szerint magyar embereket és becsületes családapákat szeretnének nevelni a fiúkból.

Az eseményt a korábbi évekhez hasonlóan véradás kíséri. Aki vért ad, az szintén adakozik, abból ad, ami a legdrágább - és ezzel életeket ment! Az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve idén Budapesten, Kecskeméten és Szegeden szerveztek véradó napot.

Az esemény fővédnöke: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
Az esemény védnöke: Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója és Potápi Árpád, nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A futást az Egy vérből vagyunk Alapítvány színeiben, Gui Angéla karitatív futónagykövet szervezi önkéntes munkában.

A futókhoz Ecseren csatlakozott Horinka László, Sülysáp polgármestere hat kilométeres táv erejéig. Horinka László maga is 68 alkalommal adott már vért.

További információkat a

www.egyverbol.hu

oldalon és az alapítvány facebook oldalán találnak.


(2020. szeptember 9.)


honlapkészítés: dupai