Nagymarosi Ifjúsági Találkozó - online

2020. október 03. 09:00

A találkozó stábja nehéz döntést hozott meg, abban a reményben, hogy így vigyázhatunk a leginkább egymásra: az október 3-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozót online formában tartjuk meg ismét. Kérjük, így készüljetek, imádkozzatok a találkozóért – és így találkozzunk! ❤ A bekapcsolódás módja hasonló lesz, mint a tavaszi találkozón: YouTube-csatorná(n)kat követve csatlakozhattok majd a nap programjaihoz.

#Ébresztő! – Online Nagymaros októberben

2020. október 3-án újra virtuális közösségbe, online Nagymarosra hívunk: idén ősszel – a koronavírus-járvány adta keretek között – ismét nem a plébániakertben, személyesen, hanem otthonaitokból, az online térben kapcsolódhattok be a találkozó programjaiba. Lássuk a részleteket!


A találkozó központi gondolatát Szent János apostol első levelének mondata adja: „Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk.” (1Jn 3,1) Az alapokról lesz tehát szó: mit jelent Isten gyermekének lenni? Mit jelent valójában a keresztény identitás? Ahogy főelőadónk, Hugyecz János atya írja a Nagymarosi Levélben: „Szent János apostol azt javasolja, hogy szemléljük a mennyei Atya szeretetét, és ebben a szeretetben fedezzük fel újra, hogy kik vagyunk valójában.”

A fakultációk között ha virtuális módon is, de találkozhattok az örökifjú Kerényi Lajos atyával, a kérdezz-felelek programban Hugyecz János, Farkas László és Brückner Ákos atyával, Törőcsik Júlia szociális testvér pedig a szentlelkes életről tart online műhelyt.

Az október 3-i találkozó szentmiséjét Marton Zsolt váci megyéspüspök atya tartja, akit az elmúlt években úgy is megismerhettetek mint főelőadót és mint a találkozók stábjának oszlopos tagját.

A programot a találkozó YouTube-csatornáján követhetitek majd.

A találkozó programja
9.00 Napindító
10.00 Főelőadás – Hugyecz János atya
10.45 Szentségimádás
11.30 Fakultációk:
Keresők – Kerényi Lajos atya
Kérdezz-felelek – Hugyecz János, Farkas László és Brückner Ákos atya
A szentlelkes életről – Törőcsik Júlia szociális testvérrel
13.00 Szentmise – Marton Zsolt váci megyéspüspök


Minden további információ:

http://nagymaros.katolikus.hu/honlapkészítés: dupai