Polgármesteri tájékoztató - 2020. augusztus 28.

Az elmúlt időszakban - tavasztól a nyár elejéig - megszokhatták, hogy naponta jeleztem a vírushelyzet alakulását és más, a településünket érintő kérdésről is tájékoztattam Önöket. A nyár beálltával a vírushelyzet úgy alakult, hogy hosszú ideig nem volt karanténba helyezett lakos Ecseren, ezért a naponta történő jelentkezésem okafogyottá vált. Többen kérdezték, hogy miért nem folytatom ezeket a megosztásokat? A honlapunkon (www.ecser.hu) eddig is naponta közzétettük és ezután is naponta közzétesszük a fontos információkat, de úgy gondoltam, hogy nincs szükség a napi facebookon történő jelentkezésre. A fontos kérdésekről természetesen továbbra is írtam ezen a csatornán is.

Sajnálatos módon ismét rossz hírt kell közöljek Ecser lakosságával.

A tegnapi napon értesítettek minket, hogy ismételten felütötte a fejét Ecseren is a Covid 19 vírus. Két lakosunkról tudnak, akinek pozitív teszteredménye van, ezért Őket és családjukat házi karanténba helyezték.

Beszéltem velük, szerencsére jól vannak. Csak egyiküknek vannak tünetei, de azok is enyhék. A fertőzésük helyszínéről annyit mondhatok el, hogy egyikük külföldön fertőződött meg (munkája során), a másikuk pedig vélhetően sporttevékenység közben Magyarországon. Mindkét család betartja az előírt karantént, az ellátásuk megoldott. Ismételten kérem, hogy ne hibáztassák a megbetegedett embereket, bármikor kerülhetünk mi is ebbe a helyzetbe! Azt gondolom, a velük történ beszélgetés alapján, hogy lelkileg nagyon nehezen tudják ezt a problémát feldolgozni, ne nehezítsük nekik azzal, hogy akár csak rosszindulatú bejegyzésekkel bántanánk őket. Inkább szurkoljunk nekik, a mielőbbi gyógyulásukhoz. Én innen is jobbulást kívánok nekik!

Mit tehetünk mi? A jól ismert protokollt tartsuk be. Kézmosás, fertőtlenítés, amikor szükséges, az előírt helyeken viseljük a maszkot is. Tudom, hogy ezek kellemetlen, kényelmetlen dolgok, de ha csak néhány embertársunk megbetegedését megelőzhetjük ezzel, már megéri.

Jelen ismereteink szerint összesen 8 fő van hatósági karanténban, a két betegünk és családjuk mellett még 3 fő. Ők tünetmentesek, olyan országból érkeztek haza, amelyek besorolása miatt kötelező házi karanténba kellett vonulniuk.

Továbbra is azt gondolom, hogy nincs okunk a pánikra, viszont ismét jobban oda kell figyelnie mindenkinek a vírus elleni védekezésre.

Jó egészséget kívánok minden lakosunknak!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. augusztus 28.)


honlapkészítés: dupai