A Laky Ilonka Általános Iskola tájékoztatója a tanévkezdésről

Tisztelt Szülők!

Megkaptuk a hivatalos tájékoztatást a tanév kezdésével összefüggő szabályokról, ajánlásokról. Ebbe a sorba beépítettük a saját kéréseinket, információinkat is.

1. A 2020/21-es tanévet hagyományos formában kezdjük.
2. Az épület teljes fertőtlenítéséről gondoskodtunk, illetve folyamatosan gondoskodunk.
3. Kérjük a szülőket, hogy iskolába kizárólag teljesen egészséges, tünetmentes gyermekeket engedjenek!
4. Ha felmerül a fertőzés gyanúja, vagy igazolt a fertőzés, arról haladéktalanul értesítsék az intézményt.
5. Az intézmény épületébe szülő nem léphet be! Kérjük Önöket, hogy az ajtó vagy a kapu előtt búcsúzzanak el gyermekeiktől. (Az elsős szülők sem kivételek ez alól. A legkisebbeket segítők fogják a termeikbe kísérni.)
6. Kérjük, hogy a gyerekeknél legyen elegendő papír zsebkendő, esetleg fertőtlenítős kéztörlő.
7. Maszkot az osztálytermekben nem kötelező viselni, de a szünetekben igen. Így maszk is legyen minden tanulónál.
8. A szaktantermi rendszert felső tagozaton (amíg a járványügyi helyzet indokolja) megszüntetjük (a gyerekek nem fognak vándorolni), kivéve az informatika és angol tantárgyaknál, de ott a termet minden csoport után lefertőtlenítjük.
9. A gyerekek az épületbe minden reggel kézfertőtlenítés után léphetnek be.
10. A tanévnyitó ünnepély szeptember 1-jén (kedd) lesz 8:00 órakor, a műsort az iskolarádión keresztül hallgatják meg a gyerekek a saját termükben. A tanévnyitóra az elsős szülők kivételével (akiket kérünk a maszk használatára és kézfertőtlenítésre, illetve az 1,5 méteres biztonsági távolság betartására) szülő nem jöhet. Nem kell ünneplőben jönni.
11. A napközis szülőktől az első tanítási héten nyilatkozatot fogunk kérni, hogy 15:00-kor, 15:30-kor, 16:00-kor, illetve 16:00 után viszik el a gyermeküket, mert kizárólag ezekben az időpontokban engedik el őket a napközis nevelők csoportosan. A bejáratnál felnőtt engedi ki őket a szülőkhöz.

Köszönjük megértésüket, türelmüket, együttműködésüket!

Iskolavezetés


Honlap szerkesztőségi kiegészítés:

A fenti cikk az intézmény honlapján és facebook oldalán jelent meg először. Az iskola vezetése az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési terve szerint kell, hogy dolgozzon. A protokoll bevezetéséről és alkalmazásáról az intézményvezető köteles gondoskodni, a fenntartó /Tankerület/ feladata a megvalósítást ellenőrizni. (Ezt az intézkedési tervet mellékeltük írásunkhoz.) Az iskola minden dolgozója, a szülők és a tanulók számára az eljárásrend kötelezően betartandó.

A közösségi oldalon való megvitatása nem feltétlenül helyes a jelenlegi helyzetben. A jó Isten káromlása helyett, pedig jobb lenne fohászkodni hozzá, hogy a tanévben sem gyerek, sem tanár ne kapja el a koronavírust és ne legyen beteg.

Kérjük, gyermekeik előtt úgy nyilvánuljanak meg, amely segíti a járványügyi védekezésben való részvételüket.

(2020. augusztus 26.)

Intezkedesi_terv_a_koznevelesi_intezmenyek_reszere_2020_2021_tanev.pdf


honlapkészítés: dupai