Pest megyei lett Magyarország Tortája

A tápiószecsői Hisztéria Cukrászda tortája, a Füredi Krisztián által készített Curiositas lett a nyertes az idén.
A második helyezett is a megyéből került ki: a nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrászdából. A Cukormentes Torta versenyt pedig a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata nyerte. Gratulálunk a nyerteseknek!

Az országtorta verseny szakmai zsűrije három fordulós értékelés után hirdette ki a győztest. Az első körben a nevezett torták közül anonim módon kiválasztottak hatot, majd a második fordulóban újrakóstolták a döntős tortákat és javaslatokat tettek az alkotások tökéletesítésére. Az utolsó körben a cukrászoknak újra el kellett készíteniük a nevezett tortájukat a zsűri előtt, ezeket szakmai szempontok alapján pontozták.
Füredi Krisztián az élő sütéskor is remekül teljesített, ami hozzájárult a győzelemhez.

Füredi Krisztián, a Curiositas torta megálmodója a Gundel étteremben kezdte pályafutását, ott töltötte gyakorlati éveit, a Gundel torta fő összetevői (mandula, mogyoró, csokoládé) ihlették az idei nyertes országtortát is, melyek közé bekerült a kedvenc alapanyaga, a birsalma is.

A birsalma mostanában igencsak mellőzött gyümölcsünk, pedig a magyar gasztronómiai kultúrában évszázadok óta jelen van. A birs zselét birs kompóttal egészítette ki és birs pálinkával tette pikánssá.

Mandulás piskóta, mogyoróolajos ropogós, pikáns birszselé, mandula mousse és étcsokoládés tükörbevonó harmóniája teszi tökéletessé Magyarország idei ünnepi tortáját.

(2020. augusztus 21.)


honlapkészítés: dupai