Szelektív hulladékgyűjtés 2020. augusztus 17-én, hétfőn

A következő szelektív (csomagolási) hulladékgyűjtésre 2020. augusztus 17-én, hétfőn kerül sor.
A csomagolási hulladék a sárga zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban is kihelyezhető.
A szolgáltató két cserezsákot ad.
Ha nincs elég zsákjuk, hívják fel a Polgármesteri Hivatalt, és tudunk segíteni.

Amennyiben több szelektív hulladék keletkezik, úgy az ingatlanhasználók a csomagolási hulladékot bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhetik a megadott gyűjtési napon.
Fekete zsákot nem visznek el.

Mi kerülhet a zsákba?
- papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet.
- műanyag (kiöblítve, laposra taposva): színes- és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl: samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok,
- fém- és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl: üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üdítők dobozai (TetraPack), konzervdoboz

Üveget ne tegyenek a zsákba! A szelektíven gyűjtött hulladékot a szolgáltató telepén kézzel válogatják, ha az ott dolgozók belenyúlnak egy törött üvegbe, súlyosan megsérülnek.

Üvegeket a Zrínyi utca 43. szám előtti konténerekbe lehet berakni.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy tömörítsék a szelektív hulladékot, hogy csökkenteni lehessen az egyszer felhasználható zsákok mennyiségét!

Többen kérdezték, hol találják a szállítási időpontokat? Honlapunkon az eseménynaptár rovatban folyamatosan, és itt, a hírek között két nappal a szállítást megelőzően. Az év hátralévő részének szállítási időpontjait megkérdeztük a szolgáltatótól, de a napokat még nem jelölték ki. Amint megkapjuk a szállítási naptárt, közzétesszük.

A szállítás kezdetétől 48 órával korábban lehet kitenni a hulladékot az utcára.

Szeretnénk tájékoztatni arról is a Tisztelt Lakosságot, hogy Önkormányzatunk a szállítás gyakoriságának csökkentése ellen az utolsó pillanatig tiltakozott, és ezen tevékenységét továbbra is folytatja.

Felvetésekre közöljük, hogy az Ecser Nagyközségi Önkormányzat a szemétszállításra állami támogatást nem kap. A szemétszállítást a lakossági és közületi szolgáltatási díjbefizetések finanszírozzák.
A lakosság a zöldhulladék gyűjtésért, szelektív hulladékgyűjtésért soha nem fizetett díjat. A számla mindig a kommunális szemétszállítás díját tartalmazta és tartalmazza.

A szolgáltató elérhetőségei:
DTkH Nonprofit Kft.
Telefon: 53/500-152
53/500-153
ugyfelszolgalat@dtkh.hu
www.dtkh.hu

(2020. augusztus 15.)


honlapkészítés: dupai