Pályázati forrásból fejleszti raktár-logisztikai szolgáltatásait az ecseri Karzol-Trans Kft.

Tovább áramlanak források az ecseri gazdaság fejlesztésébe. A Karzol-Trans Kft. történetében először sikeresen nyújtott be pályázati anyagot a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretein belül.
Az elsők között sikerült elnyerni a pályázatot, 141 millió Ft támogatást kapva. Ennek szerződését ünnepélyes keretek között Varga Mihály pénzügyminiszter és Joós Zoltán ügyvezető-tulajdonos írtak alá.
A beruházási támogatással komplexebb raktár logisztikai szolgáltatást tudnak nyújtani partnereik részére.

Első körben több mint 330 millió forint fejlesztési forrást nyert el 12 vállalkozás a kormány által indított Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program pályázata keretében – közölte Varga Mihály három nyertes kis- és középvállalkozás támogatási szerződésének aláírási ünnepségén.

A pénzügyminiszter emlékeztetett: a vállalkozások technológiai megújulását segítő pályázaton az 50 milliárd forintos keret több mint kétszeresére érkezett támogatási igény, ezért a kormány további 50 milliárd forinttal duplájára emelte az eredeti keretösszeget. A pályázattal várhatóan 4500 cég részesülhet fejlesztési forrásban.

A kormány célja, hogy a védekezés új szakaszában a gazdaság újraindítását Magyarország olyan sikerrel vegye, ahogyan a veszélyhelyzetet kezelte – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: ennek eszköze a Gazdaságvédelmi Akcióterv, amelynek pénzügyi keretében szerepelnek azok az uniós fejlesztési források is, amelyeket gazdaságvédelmi célokra csoportosított át a kormány. A cégek két operatív program, a GINOP és VEKOP keretében meghirdetett felhívásokra jelentkezhetnek összesen 100 milliárd forintos pályázati kerettel.

Magyarország makrogazdasági teljesítménye stabilabb és erősebb a térség országainál – utalt a tárcavezető a hitelminősítő intézetek hazánkra vonatkozó előrejelzéseire, amelyek pozitívan szóltak a magyar növekedési kilátásokról és költségvetési politikáról. Mint fogalmazott: a most folytatott gazdaságpolitika azért eredményes, mert találkozik a gazdasági szereplők igényeivel, ezt a jelenleg folyamatban lévő négyezer milliárd forintnyi beruházás is igazolja. Példaként említette, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció területén közel 800 támogatási szerződés 9 milliárd forint összegben már megszületett, hozzájárulva 12 ezer munkahely megőrzéséhez.

A pályázat első nyertesei közül három vállalkozás támogatási szerződésének aláírására került sor: a Dunai Kikötő Kft. 30 millió forint értékű gépparknövelő fejlesztéséhez közel 20 millió forintos támogatást nyerte el. A Logipack Packaging Kft. a 77 millió forintos beruházása révén emelni tudja a munkavállalói számát, amelyhez a kormány 54 millió forinttal járult hozzá. A Karzol-Trans Kft. raktár modernizáló kapacitásbővítést tervez 220 millió forint értékben, amelyhez 141 milliós forintos segítséget jelent a pályázati támogatás.

(2020. július 28.)Fotók: Pénzügyminisztérium és Karzol

honlapkészítés: dupai