Július 27-én kezdődik a parlagfű kaszálásának 3. üteme

A parlagfű kaszálásának 3. üteme 2020. július 27-étől és augusztus 7-ig tart.
A kaszálás speciális figyelmet követel meg. Erre hívja fel a figyelmet a Katasztrófavédelem alábbi írása. Ecseren is többször előfordult, hogy munka közben a fűkaszára damil helyett felszerelt kések elvágták a gázcsonkot. Márpedig egy közművesített építési telken nagy valószínűséggel ott a gázcsonk, csak éppen nem látjuk a gaztól.

"A csapadék és a meleg nyári napok miatt gyakrabban kell fűkaszálást, tereprendezést végrehajtanunk környezetünkben. A nagyobb területeken, ahol munkagépekkel hajtják végre a munkálatokat, számos alkalommal vágtak el gázvezetékeket.

A gázvezeték rongálások megelőzése érdekben az ingatlanokon végzett kertfenntartási és felújítási, - különösen a magas fűben végzett fűkaszálás, valamint épületszigetelési, karbantartási munkálatok során fokozott figyelemmel legyenek a gázelosztó,- gázcsatlakozó vezetékek elhelyezkedésére, ezzel elkerülve, hogy azok megsértésével, átvágásával káresemények következzenek be.

Amennyiben ilyen jellegű munkavégzést terveznek, tájékozódjanak- mindannyiunk biztonsága érdekében- a közművek elhelyezkedéséről, szükség esetén egyeztessenek a területen üzemelő közművek üzemeltetőivel. Amennyiben megtörténik a gázvezeték rongálódása, haladéktalanul kezdjék meg az áramtalanítást, hagyják el a területet, hívják a 112 segélyhívót és értesítsék a közvetlen szomszédokat.

Minden esetben körültekintéssel, odafigyeléssel végezzék a munkálatokat a gázvezetékek közelébe, hogy a rongálások számát jelentősen csökkenteni tudjuk."

(2020. július 26.)


honlapkészítés: dupai