Szúnyoggyérítést tartanak Ecseren 2020. július 13-án, hétfőn este

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Ecser nagyközség területén az Önkormányzat megrendelésére földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A gyérítés úgynevezett melegködös technológiával valósul meg, összesen 300 hektáron. A szúnyogirtó készítményt gépkocsiról juttatják ki, mert az Európai Uniós új szabályozás szerint a légi szúnyogirtó permetezés tilos.

A kezelés pontos időpontja: 2020. július 13-án, hétfőn, napnyugta utáni órákban, 21. órától. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 14-én, kedden, vagy július 15-én, szerdán, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

(2020. július 10.)


Képünk illusztráció

honlapkészítés: dupai