A tömegközlekedési eszközökön és az üzletben történő vásárlás során kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni!

Tisztelt Ecseri Lakosok!

Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy 2020. június 18-óta hatályos és most is érvényben van a Kormány 285/2020. (VI. 17.) számú rendelete, amely a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szól. E rendelet szerint mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszkot, sálat, kendőt) viselni.

A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók - a vendégek által látogatható területen - kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

A szájat és az orrot eltakaró eszközt a tömegközlekedési eszközökön és az üzletben történő vásárlás során nem kell viselnie a hatodik életévét be nem töltött kiskorúnak.

A rendelkezés megszegői szabálysértést követnek el.

Kérem, a fenti rendelkezéseket saját és mások érdekében tartsák be! A híradásokból értesülhetnek róla, hogy a koronavírus elleni oltóanyagot még nem sikerült kifejleszteni. Újabb megbetegedések is vannak hazánkban és főleg a környező országokban. Senkinek sincs biztosítéka arra, hogy nem kapja el a vírust, vagy ő - akár tünetmentesen - nem fertőz meg másokat.
Ne kelljen az üzletekben dolgozóknak vitatkozniuk olyan vevőkkel akik szerint "már mindent eltöröltek"

Ilyen butaságok miatt kerülhetünk ismét nehéz helyzetbe.

Számítok együttműködésükre!

Tisztelettel:

Barta Zoltán
jegyző

(2020. július 8.)


honlapkészítés: dupai