Polgármesteri tájékoztató - 2020. július 3.

Idén is lesz Ecseren szúnyoggyérítés (szúnyogirtás) július 13-án este 21 órától kezdődően! (Amennyiben az időjárás engedi.)
Sajnos a légi szórás nem lehetséges, ezért földi szórást tudtunk megrendelni. A légi szúnyoggyérítést először a vírushelyzet miatt nem engedélyezték. A másik típusú szóróanyagot pedig az EU-s szabályok miatt nem lehet használni. Ezért a két földi technológia közül kell választani.
Megkérdezzük azokat a településeket, akiknél már végeztek az egyik vagy a másik módszerrel gyérítést és az ő tapasztalataik alapján a vállalkozó javaslatát figyelembe véve döntjük el jövő hét elején, hogy nálunk melyik módszert alkalmazzák, jelenleg csak az időpont van lefoglalva. Ecseren ez a 3. év hogy végeztetünk szúnyoggyérítést, előtte ilyen szolgáltatás nem volt. Az első évben csak este gyérítettünk az előző évben pedig reggel is. A tapasztalat alapján az esti órákban történő irtás a hatásosabb, ezért kértük ezt a szolgáltatást végző vállalkozástól idén is. Természetesen az időjárás befolyásolhatja a munkát, de remélem nem csúszik későbbi időpontra. A vállalkozó küldött egy tájékoztatót, amit az irtás előtt néhány nappal közzé fogunk tenni, hogy mindenki tisztában legyen a részletekkel.

Gál Zsolt
polgármester

/2020. július 4./


honlapkészítés: dupai