Nyári diákmunka - 2020.

DIÁKMUNKA felhívás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a fővárosi/megyei kormányhivatalok, valamint az állami foglalkoztatási szervként eljáró hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka 2020” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít.

A program célcsoportjába azok a 16-25 év közötti, nappali tagozaton, tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok tartoznak, akik tanulói/hallgatói jogviszonyukat igazolni tudják.

A program keretein belül a foglalkoztatás történhet a települési önkormányzatoknál, illetve az önkormányzat fenntartásában álló, önkormányzati alapfeladat ellátását végző intézménynél. Legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatáshoz kaphat az önkormányzat támogatást, a szakképzettséget nem igénylő munkakörökben a minimálbér időarányos hányada br. 120.750 Ft/fő/hó.

A programhoz csatlakozás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal járási foglalkoztatási osztályán közvetítést kérőként nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonásakor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell a munkaviszony kezdete előtt a kirendeltségre befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen. Ecser tekintetében a Monori Járási Hivatal Foglakoztatási Osztálya az illetékes. Címe: Monor, Kossuth Lajos utca 78-80. /a Városháza épülete, bejárat a Deák Ferenc utca felől/.

Félfogadási idő:
Hétfő: 08:00-12:00 és 13:00-15:00
Kedd: 08:00-12:00
Szerda: 08:00-12:00 és 13:00-15:00
Csütörtök: 08:00-12:00
(csak új jelentkezők, kiskönyves jelentkezés nincs)
Péntek: 08:00-12:00

Telefonszám: 06-29/612-383
E-mail: monor.foglalkoztatas@pest.gov.hu

A koronavírus-fertőzés miatt kialakult helyzetre való tekintettel a kormányhivatalok és járási/kerületi hivatalok a következő módon korlátozzák ügyfélfogadásukat:

• Ügyintézésre kizárólag elektronikusan vagy telefonon előzetesen lefoglalt
időpontban van lehetőség

• Az ügyfélszolgálatok korlátozhatják az egyidejűleg az ügyféltérben tartózkodó
ügyfelek számát.

• Kérjük, hogy ügyintézéskor csak indokolt esetben érkezzen kísérővel!

• Elkerülhetetlen személyes ügyintézés esetén, várakozáskor kérjük betartani az ügyfelek közötti legalább 1,5-2 méter „szociális” távolságot!

A támogatás kizárólag a kirendeltség által a munkaerőigényre közvetített diák foglalkoztatásához nyújtható.


Ezen felül a háziorvostól is be kell szerezni igazolást, hogy a jelentkező diákmunkát végezhet.

A program július és augusztus hónapra szól. Csak egész havi munkát lehet vállalni. Törthónapra szerződést kötni nincsen lehetőség.

Fontos:
Az Ecser Nagyközségi Önkormányzat a diákmunka lehetőséget megigényli. Ez nem jelenti azt, hogy meg is kapjuk a foglalkoztatási lehetőséget, vagy minden jelentkezőnek tudunk munkát adni. Mielőtt ügyintézésbe kezd, hívja fel az Ecseri Polgármesteri Hivatalt.

Moskovicz Miklósné
személyzeti referens
Tel: 29-335-161

Jelentkezési határidő júliusi foglalkoztatás esetén 2020. június 26. péntek 12.00.

(2020. június 24.)


honlapkészítés: dupai