Tájékoztató a parlagfű mentesítéssel kapcsolatban

A tavaszi szárazság után már alig múlik el nap, hogy ne esne az eső. A fű, a gaz, no és a parlagfű a sok csapadék hatására szinte szemmel láthatóan indult növekedésnek. Az bizonyos, hogy mindenkinek be kell iktatnia a programjába a fűnyírást, mégpedig mostanában!
A parlagfű irtásának fontosságára hívja fel a figyelmet a Pest megyei Kormányhivatal tájékoztatója, hiszen közeledik a parlagfű szezon. A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az úgynevezett közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki.
A cél, hogy minél többen elvégezzék területük mentesítését és önkéntes jogkövető magatartásukkal hozzájáruljanak Pest megye parlagfű-fertőzöttségének csökkentéséhez, ezáltal az allergiás és asztmás megbetegedésben szenvedők életminőségének javításához.
Kérjük, hogy a mellékelt tájékoztatót szíveskedjenek elolvasni, és így tájékozódni a részletekről.

(2020. június 22.)

Tájékoztató parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban.pdf


honlapkészítés: dupai