Mi volt a jó az elmúlt két hónapban?

Kedves Testvérek!

Egy speciálisan helyi kezdeményezésre hívlak meg Benneteket. A járvány és a kijárási korlátozás miatt mindannyian sokféle negatív és pozitív tapasztalatot szereztünk. Negatívot már épp eleget hallottunk. Én szeretném összegyűjteni a pozitívokat.

Kitettem a templom padjainak végébe egy dobozt. Arra kérnélek Benneteket, hogy ki-ki írja össze, milyen pozitívumokat hozott számára az elmúlt 2 hónap. Írd fel egy papírra, hozd el, és dobd be a dobozba. Ha ki-ki csak hármat írna, már az is elég. Ha csak egyet találsz, akkor azt. Ha tőmondatokban szeretnél fogalmazni, tedd azt. Ha szeretnéd bő lére ereszteni és kiírni magadból, tégy úgy. Nem is kell rá a neved, ha nem akarod, mert nem a személyek az érdekesek, hanem a tapasztalataink. Írok példának néhány szándékosan nyitva hagyott mondatkezdést: „A mi családunkban előtérbe került…”; „A mi házasságunkról kiderült vagy még inkább tudatosodott, hogy…”; „A házastársamban, a gyerekemben, a szülőmben, a tanáromban, az osztálytársamban, a gyerekem tanárában, a munkatársamban, a szomszédomban mostantól jobban tudom becsülni azt, hogy…”; „A munkahelyemen megtapasztaltam, hogy…”; „Megerősödtem abban, hogy…”; „Felismertem, rájöttem, elhatároztam, ezentúl…”; „Az imaéletem, az istenkapcsolatom, a szentmisébe való bekapcsolódásom, az időbeosztásom, a kézfogás értéke, a bizalom, a figyelmesség a számomra…” Nyilván ezek csak példák voltak.

Miért jó ez? Egyrészt Neked segít észrevenni, tudatosítani, átimádkozni, és megköszönni a Jóistennek, hogy ezalatt is veled volt, szeretettel gondoskodott, és nemcsak rólad. 2 hónap telt el így az évtizedeidből, de ezen az áron olyan tanulságokat tudtál levonni, amik meg tudják határozni, milyen irányba fejlődj, hogy gazdagabban használd ki a hátralevő idődet. Másrészt nekem azért jó összegyűjteni, mert mindenkivel nem tudod ezeket a tapasztalataidat szóban megosztani, viszont hadd épülhessenek a Te tapasztalataidon, példáidon a Testvéreid is. Hadd nyíljon fel a szemük, hogy „jé, ezt is észre lehet venni, azt is értéknek lehet tekinteni”. Tehát összegyűjtöm, aztán teljesen anonimizálva, és általánosítva közzé teszem. Ahogy a megosztott öröm dupla öröm, úgy a megosztott hála is dupla hála: mi is hálát tudunk adni azért, amit Te kaptál az Úrtól. A tanúságtételnek egy módja ez, és a Jóisten ajándékainak megtapasztalásáról való tanúságtétel mindig mindkét felet erősíti az Úrban: Téged is, és azt is, aki majd olvassa. Aki szívesebben teszi, dobja be a postaládámba, vagy küldje el email-ben (tanczik.balazs@vaciegyhazmegye.hu) vagy mondja rá a hangpostámra (20/433-15-57). A határidő: 2020. június 28.

Természetesen az egész teljesen önkéntes. Minden önként csatlakozónak megköszönöm, hogy tapasztalatai megosztásával a közösségünk épülését szolgálja.

Balázs atya


(2020. június 6.)


honlapkészítés: dupai