Polgármesteri tájékoztató - 2020. május 21.

Mai napon egyeztettünk az intézményvezetőkkel, erről szeretnék beszámolni. Legfontosabb kérdés az óvodák nyitása volt. A megjelent rendelet értelmében május 25-én nyitnak az óvodák. Ez nem jelenti azt, hogy kötelező vinni a gyerekeket, aki nem viszi nem lesz jogkövetkezménye. Az óvodás szülők kapnak egy tájékoztatót, amiben sok más információ mellett az intézményvezetők leírják azt is, hogy hogyan kérik a szülőktől a visszajelzést az óvodai ellátás igénybevételéről. Erre azért van szükség, mert a konyhának előző nap 10 óráig le kell adnia az alapanyag megrendelést. Jövő hét elején egyeztetjük a további lépéseket, erről az óvodás gyermekek szüleit szintén az intézményvezetők fogják tájékoztatni. Ezen ez egyeztetőn tudunk döntést hozni a nyári nyitvatartás kérdéséről, mert abban is változás lesz. Kérjük a szülők türelmét, a rendelet tegnap éjjel jelent meg és még sok a nyitott kérdés, ezeket tisztáznunk kell, mielőtt döntéseket tudunk hozni és értesítést tudunk küldeni. Pénteken az összes helyiséget újra fertőtlenítjük így várjuk majd a gyerekeket a csoportszobákban egyszerre jelen lévő korlát megszűnt, akár a teljes csoport is együtt lehet.

A Művelődési Ház fokozatosan nyit majd ki, jövő héten még csak az ott működő óvoda nyithat. Ezzel párhuzamosan itt is egyezetetéseket kell lefolytatnunk, az igényfelméréseket követően tudunk majd a döntéseket meghozni. Néhány időpont már ismert, és még sok kérdés tisztázatlan, ezekről részletesen jövő héten fogok írni.

A Tankerület vezetőjével péntek délelőtt fogunk egyeztetni az iskolát érintő kérdésekről. Itt is sok még a kérdés, ezek is rövidesen tisztázásra kerülnek. Sokan ötletelnek, hogy kinyit-e az iskola, lesz-e ballagás, hogyan lesz az évzáró és lesznek-e táborok. Ezekről holnap összefoglalva tájékoztatást fogok adni, a táborokról pedig majd jövő héten, kérem az iskolás szülők türelmét is.

Tegnapi több csatornán megjelent, hogy felfüggesztették az engedély nélkül létesített kutak engedélyezését 2023. december 31-ig, a közlönyben erről még hivatalosan semmi nem olvasható, ezért türelmet kérek, a részleteket csak a megjelenést követően tudom majd elmondani.

Jelenlegi információink szerint továbbra is 7 fő van hatósági karanténban és 2 fő igazolt koronavírusos betegünk van, teljesen elmúltak a tüneteik, jól vannak.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Aki teheti, maradjon otthon.

Gál Zsolt
polgármester

(2020. május 22.)


honlapkészítés: dupai