Visszaáll az eredeti miserend az Ecseri Katolikus Templomban

Kedves Testvérek!

Zsolt püspök atya május 15-ei határozatát itt olvashatjátok: http://vaciegyhazmegye.hu/hirek/3968/PUSPOKI-RENDELKEZES.html

Ezek alapján nagy örömünkre 18-ától, hétfőtől templomunkban ismét a hívek személyes részvételével ünnepeljük a szentmiséket, az eredeti időpontokban: hétfőn, szerdán és pénteken 18 órától, vasárnap 9 órától.

24-étől, vasárnaptól kötelező a szentmisén való személyes részvétel a hívek számára, kivéve:
1) az időseket,
2) a betegeket,
3) azokat, akik időssel vagy beteggel laknak együtt.
Akik ennek a három, veszélyeztetett csoportnak valamelyikébe tartoznak, magunk dönthetik el, hogy eljönnek-e a templomba, vagy továbbra is valós időben, tévén, rádión vagy interneten élőben közvetített szentmisén vesznek részt. Az ő érdekükben, Püspök Atya kérésére tovább folytatjuk templomunkból az élő szentmiseközvetítést a YouTube-csatornánkon keresztül, de mostantól vasárnaponként 9 órai kezdettel. Nekik továbbra is rendelkezésükre áll a tökéletes bánat felindításának lehetősége (ennek egyik feltétele, hogy az első adandó alkalommal szentgyónáshoz szándékozom járulni), és a lelki áldozásé. Aki közülük szentgyónásban, vagy közösség nélküli, valódi szentáldozásban szeretne részesülni, keressen bizalommal egyéni időpontért személyesen vagy telefonon (20/433-15-57, hangposta, sms, Viber, WhatsApp).

Templomunkban mostantól átmeneti ideig a szenteltvíztartókat továbbra is üresen hagyjuk, közvetlenül az áldoztatás előtt az áldoztató fertőtlenítőszerrel kezet mos, szentáldozás csakis kézbe lehetséges (a kéz megérintése nélkül), perselyezni pedig a szentmisék végén, kifelé menet, az ajtóban fogunk. Azt, hogy a templomban mekkora távolságot tart a másik embertől, használ-e szájmaszkot, ill. a béke-résznél a köszöntését kézfogással vagy más módon fejezi ki a körülötte ülők felé, mostantól mindenkinek a saját döntésére bízom. Igyekezzünk betartani az állami előírásokat. Ugyanakkor természetesen más elbírálás alá esik ez az egymás mellett ülő családtagok, rokonok, és a tőlük különböző háztartásban élő hívek között; más az idősek és köztudottan betegek, ill. a fiatalabbak és egészségesek között...stb. Mindezekről birtokunkban van 2 hónapnyi, templomon kívüli tapasztalat, hozzászokás. Keresztény emberek vagyunk, ezért ezek eldöntését felnőtt felelősségtudatotokra bízom.

A Feltámadt Krisztussal együtt nagy örömmel és szeretettel várunk Benneteket újra:

Balázs atya

(2020. május 18.)


honlapkészítés: dupai