Polgármesteri tájékoztató - 2020. május 16.

2020. május 18-ától hétfőtől enyhülnek a Pest megyére vonatkozó, a járvány miatt bevezetett intézkedések, nézzük a fontosabb új és megmaradó pontokat.

Továbbra is marad az a szabályozás, hogy 9 órától 12 óráig a 65 életévüket betöltött vásárlók tartózkodhatnak, az élelmiszerüzletekben, a gyógyszertárban és más településeken a drogériákban. 9 óra előtt és 12 óra után pedig a 65 évet még nem betöltött vásárlók lehetnek. A többi üzletben nincs ilyen korlátozás.

Minden üzletben a maszk viselése és a 1,5 m távolság megtartása kötelező, a kesztyű használata ajánlott.

Kinyithatnak a vendéglátó egységek. Feltételekkel a vendéglátó egységek belső tereiben (kocsmák, fagyizó, Gyros-os, Pizzéria) is tartózkodhatnak vendégek. A vendégek által látogatható részekben az ott dolgozóknak kötelező a maszk viselése. A 1,5m távolság betartása kötelező. Hétfőn egyeztetek vendéglátó üzletek vezetőivel és a nem élelmiszer üzletek vezetőivel a részleteket megosztom a facebookon.

A játszóterek, sportpark és sportpálya látogatható.

Vannak szabályok, amelyek majd csak június 1. napjától lesznek bevezetve, ezekről később írok.

Az iskola és az óvodák továbbra is ügyeleti rendben működnek.

Tartható lesz nyári napközis jellegű tábor, ezekről jövő héten egyeztetést fogok kezdeményezni az iskola fenntartójával és a civil szervezeteinkkel. Az egyeztetések eredményéről később beszámolok.

A Polgármesteri Hivatal és a Rábai Miklós Művelődési Ház nyitvatartási rendjének változásáról hétfőn fogok részleteket közzétenni.

Továbbra is legyen mindenki elővigyázatos, tartsuk be a higiéniás szabályokat. Figyeljen mindenki a gyakori kézmosás fontosságára.

Jelenlegi információink szerint 8 fő van hatósági karanténban. A 2 fő igazolt koronavírusos betegünk jól van, továbbra is csak a szagok érzékelése az egyetlen tünetük. Jobbulást kívánok nekik!

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

/2020.május 17./

honlapkészítés: dupai