Polgármesteri tájékoztató - 2020. május 11.

A mai napon megkezdte a Rábai Miklós Művelődési Ház a könyvek kiszállítását azoknak az idősebb lakosoknak, akik eddig igényelték, továbbra is várják délelőttönként telefonon vagy e-mail-en a kölcsönzéseket.

A napokban írtam a járdáinkra rálógó faágak és sövények problémájáról. Sajnos vannak olyan járdaszakaszok, ahol nehezen lehet közlekedni, különösen esernyővel. Igaz esernyőre mostanában nem nagyon volt szükség, de előbb utóbb kelleni fog. Egy másik dologra szeretném felhívni mindenki figyelmét. A magasra nőtt sövények több gondot okozhatnak. Az egyik és talán legfontosabb, hogy a mögötte közlekedők -főként gyerekek- nem láthatóak, ezért egy-egy kocsibeállónál hirtelen kiléphetnek az úttestre. Ha ezeket a sövényeket alacsonyabbra vágjuk, akkor ezzel a baleset esélyét csökkenteni tudjuk. Közbiztonsági szempontból is jobb, ha átlátható a növényzet.

Információink szerint 11 fő van hatósági karanténban. 2 fő igazolt koronavírusos betegről van tudomásunk, enyhe megfázáshoz hasonló tünetekkel. Mielőbbi gyógyulást kívánok nekik! A karanténban lévők többsége csak megfigyelés miatt van otthon, ők külföldről érkeztek haza, semmilyen tüneteik nincsenek.

Továbbra is kérem, hogy tartsuk be a higiéniai előírásokat és figyeljünk egymásra!

Aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. május 12.)


honlapkészítés: dupai