Polgármesteri tájékoztató - 2020. május 5.

Májusban nem változik a zöld- és szelektív hulladék szállítási rendje. A múlt hét végén írtam arról, hogy a DTKH Nonprofit Kft. tájékoztatót küldött, amelyben azt írta, hogy a szolgáltatás biztonsága érdekében új szállítási rendet vezet be, a két hetente történő szelektív és zöld hulladék szállítás gyakoriságát havi gyakoriságra csökkentik. Telefonon és levélben is jeleztem, hogy ez elfogadhatatlan számunkra. Egyeztetést kezdeményeztünk, a környező települések vezetőivel közösen is, illetve kértük a szolgáltatót, hogy változatlanul két heti rendszerességgel szállítsák el ezeket a hulladékokat. Sikerült megállapodni, május hónapban változatlanul elszállítják a hulladékokat, az év elején megküldött naptárban is megadott beosztásnak megfelelően. A héten a szelektív jövő héten a zöld hulladék szállítását fogják elvégezni. A tárgyalások nem értek véget, továbbra is távol vannak az álláspontok, szerintünk maradnia kell a két heti szállításnak, a szolgáltató továbbra is a szolgáltatás biztonságára hivatkozva ritkítaná a gyakoriságot. Amint tudunk majd új információról, jelezni fogom.

Engedjék meg, hogy a Rábai Miklós Művelődési Ház közleményét megosszam:

„Örömmel értesítjük a Művelődési Ház Könyvtárának látogatóit, hogy a könyvtár a járványhelyzet miatti korlátozások mellett is próbálja kiszolgálni az otthonukban tartózkodó idős könyvtár-látogatókat.

Ezért május 5-től 65 év feletti tagjaink számára – telefonon egyeztetett igény szerint – kiszállítjuk, elolvasás után pedig visszaszállítjuk az igényelt könyveket.

Igényeiket telefonon (29/335-346 számon, 8 és 12 óra között hétköznaponként), e-mailben (rabaimh@gmail.com), a FB-on (Rábai Miklós Művelődési és Közösségi Ház, Könyvtár) tudják jelezni. A kiszállítás a jelenlegi egészségvédelmi szabályok szerint, maszkban, kesztyűvel történik, kézzel aláírni semmit nem kell. A visszaszállított könyveket 10-12 napig nem adjuk ki újra.

Próbálunk segíteni, ha kell, adunk tippeket, tanácsokat, milyen könyveket érdemes elolvasni.

A Rábai Miklós Művelődési Ház csapata”

Tudomásunk szerint jelenleg 4 fő hatósági karanténba helyezett lakosunk van, koronavírusos betegünk nincs.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. május 6.)


honlapkészítés: dupai