Szelektív hulladékgyűjtés 2020. május 7-én, csütörtökön

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. korábban jelezte, hogy megváltoztatja a szelektív hulladékgyűjtés és a zöldhulladék szállítás rendjét. Ecser Nagyközség Önkormányzata tiltakozott ez ellen, az álláspontunk szerint szerződésszegő magatartás ellen. Így tettek a környékbeli önkormányzatok is. Ennek hatására a DTkH. Kft. jelezte, hogy május hónapban változatlanul végzi a szállítási tevékenységet. A május utáni helyzetről is igyekszünk tájékoztatást adni, mikor az információk rendelkezésre állnak majd.

A csomagolási hulladék a sárga zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban is kihelyezhető.

A szolgáltató csak egy cserezsákot ad.

A tömeges megbetegedést okozó koronavírus járvány következtében a DTkH a csomagolási hulladékok gyűjtésére szolgáló cserezsákok kiosztása tekintetében csökkenteni kívánja az egészségügyi kockázatot a fizikai kontaktusok elkerülése miatt.

Jelenlegi helyzetben azokhoz az ingatlanokhoz, ahol szelektív hulladék kerül kihelyezésre 2020. április 9-től 1 db cserezsákot biztosítanak. Amennyiben több szelektív hulladék keletkezik, úgy az ingatlanhasználók a csomagolási hulladékot bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhetik a megadott gyűjtési napon.

További intézkedéseiket a járványhelyzet alakulásának megfelelően hozzák meg az elkövetkezendő időszakban.

A szelektíven gyűjtött hulladék tehát bármilyen átlátszó zsákban is kihelyezhető.

Mi kerülhet a zsákba?
 papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet.
 műanyag (kiöblítve, laposra taposva): színes- és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl: samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok,
 fém- és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl: üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üdítők dobozai (TetraPack), konzervdoboz

Felhívjuk a figyelmüket, hogy tömörítsék a szelektív hulladékot, hogy csökkenteni lehessen az egyszer felhasználható zsákok mennyiségét!

2020. május 7-én természetesen kommunális hulladékgyűjtés is lesz.

Aki hatósági, vagy önkéntes karanténban van, az dupla zsákban köteles kitenni a szemetet, legyen akár szelektív, akár a kukában lévő kommunális szemét.

A szolgáltató elérhetőségei:
DTkH Nonprofit Kft.
Telefon: 53/500-152
53/500-153
ugyfelszolgalat@dtkh.hu
www.dtkh.hu

(2020. május 5.)


honlapkészítés: dupai