"KRESZ-mesék Klub Kapitánnyal” meseíró- és rajzpályázat

A Magyar Autóklub a Fékezd Magad Alapítvány közreműködésével országos meseíró- és rajzpályázatot hirdet „KRESZ-mesék Klub Kapitánnyal” címmel.

A pályázat témája: közlekedésbiztonság.

Szereted a meséket vagy hobbid a képregények rajzolása? Fontosnak tartod a közlekedésbiztonság javítását?

Akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd magad, ugyanis meseírókat és rajzolókat keresünk „KRESZ-mesék Klub Kapitánnyal” című pályázatunkhoz!

Célunk, hogy olyan izgalmas történetek szülessenek, amelyeken keresztül a gyerekek megtanulhatják a biztonságos közlekedés alapjait, és ezáltal csökkenjen a közlekedési balesetek száma körükben.

Ezzel a felhívással szeretnénk mi is támogatni a „Maradj otthon” mozgalmat ebben a nehéz időszakban és közös meseírásra buzdítani minden meseszerető embert.

A pályázat részletei:

Meséket (szöveg és/vagy illusztráció illetve képregény) várunk a megadott témákban, melyeket később egy gyerekeknek szóló oktató jellegű kiadványban tervezünk megjelentetni. Az elmesélt, megrajzolt történeteken keresztül szeretnénk bemutatni a mindennapi közlekedés szabályait és veszélyeit, beleszőve a jól ismert hagyományos és az új, alternatív közlekedési eszközöket is. Minden mese hőse a Magyar Autóklub kapitánya, Klub Kapitány.

Klub Kapitány szívügye a közlekedésbiztonság javítása és a közlekedési balesetek visszaszorítása. Különleges képességei lehetővé teszik, hogy mindig ott teremjen, ahol éppen segítségre szorulnak a közlekedők. Hogy mik ezek a képességek és hogyan tud segíteni? Erről szóljon a mese!

Klub Kapitány legfőbb üzenetei:
Klub Kapitány mindig körbenéz, mielőtt átkel az úton!
Klub Kapitány a sötétben is jól lát és látszódik!
Klub Kapitány mindig megvárja, míg zöldre vált a lámpa!
Klub Kapitány mindig biztonságos sebességgel halad!
Klub Kapitány sosem mobilozik aktív közlekedés közben!
Klub Kapitány sosem használ fej-vagy fülhallgatót aktív közlekedés közben!
Klub Kapitány mindig bekapcsolja a biztonsági övét, akkor is, ha hátul ül!

Fontos, hogy a pályamű kötelező jelleggel tartalmazza Klub Kapitányt és a legfontosabb üzeneteiből, képességeiből legalább egyet, de emellett olyan új képességekkel is felruházható, melyek a fenti célokat szolgálják.

Pályázati és technikai követelmények:
Mese:
Maximum 5 000 karakter terjedelmű szóközökkel együtt.
Kézzel vagy géppel, olvashatóan írt szöveg.


Illusztráció (kép, rajz vagy mini-képregény):
A pályamunkák szabadon választható technikával készülhetnek (pl. ceruzarajz, festés, számítógépes grafika stb.).
Maximum 2 oldalon A4-es méretben.
Szövegbuborékok alkalmazása esetén a szövegnek – akár kézzel, akár géppel írt – jól olvashatónak kell lennie.


Nevezési feltételek:

A pályázaton bárki részt vehet, aki érez magában kellő kreativitást és az előírt módon pályázik.
Egy pályázó legfeljebb két pályaművet nyújthat be, de csak az egyik műért jár díjazás.
Kizárólag olyan pályaművet fogadunk el, mellyel más pályázaton nem indult az alkotó.
A pályázó a pályamunka elküldésével, és az alábbi adatai megadásával nevezhet: név, lakcím, e-mail cím, pályaművének címe.


Pályázat benyújtása:

A pályázati anyagokat e-mailben a klubkapitany@autoklub.hu e-mail címre várjuk. A formátum lehet szöveges fájl (.doc, .docx), kép (pl. .jpg, .jpeg, .png stb.), fénykép, vagy .pdf formátumba átalakított vagy szkennelt dokumentum.
A pályázat érvényességének feltétele, hogy a nem elektronikus formában készült pályaműveket eredetiben is juttassák el részünkre postai úton a következő címre: Magyar Autóklub, 1043 Budapest, Berda József utca 15.
A borítékra ne felejtsék ráírni, hogy „KRESZ-mesék Klub Kapitánnyal”.
A pályaművek beérkezési határideje: 2020.05.31.


Értékelés és díjazás:
Az elkészült alkotásokat 3 tagú zsűri értékeli. A bírálatnál a saját fantáziavilág és a találékonyság élvez elsőbbséget.

Az 5 legjobb mesét és az 5 legjobb illusztrációt díjjal jutalmazzuk: az alkotásokért a pályázók bruttó 50 000 forint összegű pénznyereményben részesülnek.

Az összes pályamű (mese és illusztráció) közül kiválasztásra kerül egy további pályamű is, mely bruttó 150 000 forint összegű pénznyeremény különdíjban részesül.

A nyereménnyel kapcsolatban felmerülő adókötelezettség teljesítése során a Magyar Autóklub és a pályázó kötelesek együttműködni.


A pályázat eredményhirdetésére az www.autoklub.hu/klub-kapitany/">https://www.autoklub.hu/klub-kapitany/ oldalon kerül sor.

Eredményhirdetés: 2020.06.19.

A beérkező alkotásokból kiállítás is nyílik majd a Magyar Autóklub székházában a veszélyhelyzet megszűnése után.

A nyertesekkel a kapcsolatot a Magyar Autóklub munkatársai veszik fel az általuk megadott elérhetőségeken, amely során pontosítják a nyeremény átvételének részleteit.


Vegyes rendelkezések:

A pályázó pályamű benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy nyerés esetén a neve a nyereményével együtt közzétételre kerüljön a Magyar Autóklub honlapján. A pályázathoz kapcsolódó vitákkal kapcsolatban a Magyar Autóklub a felelősségét kizárja. A pályázó a pályamű benyújtásával a jelen pályázati kiírásban foglalt valamennyi feltételt tudomásul veszi és elfogadja.

Bővebb információk a Magyar Autóklub honlapján.

www.autoklub.hu


Budapest, 2020. április 29.

Magyar Autóklub


(2020. május 5.)honlapkészítés: dupai