Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 30.

A közleményem megírásakor még nem jelent meg a mára ígért kormányrendelet a településünket is érintő kijárási korlátozás változásáról. Amint megjelenik a rendelet, közzétesszük.

Országos tűzgyújtási tilalom van, ami az erdőkben és azok 200 m-es környezetében tiltja a tűzgyújtást. A külterületen a katasztrófavédelem engedélye szükséges, aki ebben a szárazságban biztosan nem járul hozzá a tűzgyújtáshoz. Belterületen az Önkormányzat szabályozhatja, így mától októberig a helyi rendelet szerint belterületen sincs lehetőség az avar égetésére. Nem vonatkozik a tiltás a bográcsozásra és a kerti sütögetésre, mert azt otthon szabad. Tartsuk be a rendelkezéseket!

A lakossági zöldhulladék és szelektív hulladék szállítás rendjének változásáról értesített minket a szolgáltató, a DTKH Nonprofit Kft. Elképzelésük szerint a vészhelyzet idejére a két heti rendszerességű szállítást csökkentik és havonta szállítják el ezeket a hulladékokat, az ellátás biztonságára hivatkozva hozták meg ezt a döntést. Elmondásuk szerint a kommunális hulladék szállítását szeretnék biztosítani a korlátozó intézkedéssel. A részletek még nem ismertek, az egyeztetések még zajlanak, amint ezeket is megtudjuk, tájékoztatjuk lakosainkat.

Jelenleg 4 fő hatósági karanténosról van tudomásunk, koronavírusos betegünk nincs.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. május 1.)


honlapkészítés: dupai