Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 27.

A mai napon az Ecseren működő üzletekbe a polgárőrség segítségével kihordtuk az elkészült maszkokat, folyamatosan készülnek az újabb adagok, akinek még nincs, a héten és jövő héten is fogunk még vinni az üzletekbe. Azt kérném, hogy akinek szüksége van, kérjen az üzletben. Hogy mindenkinek legyen elegendő, mindenki a szükséges mennyiséget kérje. Sajnos voltak olyan lakosaink, akik többször is visszamentek és még a gyerekeiket is elküldték az üzletbe. Nem sajnálja senki, csak szeretnénk, ha mindenkinek jutna. A másik kérés, a maszkok fertőtlenítve vannak, ezért egyesével becsomagoljuk, kérjük a csomagolást a kibontás után ne az utcán dobják el, vagy dobják ki az üzletben vagy vigyék haza! Köszönöm a megértésüket.

Ma az AUCHAN áruháznál többen tapasztalták, hogy elküldték őket a rendőrök, azzal a magyarázattal, hogy mindenki a saját településén vásároljon. Egyeztettem a Maglódi Rendőrőrs parancsnokával és a Körzeti Megbízott rendőrünkkel is, megnyugtattak és elnézést kérnek mindenkitől, csak egy félreértés történt, természetesen továbbra is mindenki vásárolhat más településen is. Viszont továbbra is figyeljünk, hogy élelmiszer, drogéria és gyógyszertár esetében még az a szabályozás van életben, hogy 9 óra előtt és 12 óra után csak a 65 év alatti 9 óra és 12 óra között csak a 65 év feletti vásárlók lehetnek csak az üzletben.

Az elmúlt néhány hónapban több új bűncselekménytípus is megjelent a környezetünkben. Szerencsére ezek többségében csak kísérletek voltak, így nem tudtak megvalósulni. Ennek ellenére szeretném ismét felhívni mindenki figyelmét, hogy amennyiben bűncselekményt vagy annak alapos gyanúját tapasztalja, akkor azonnal hívja a rendőrséget! Ne később, ne másnap, ne csak facebook-on üzenjen, hanem azonnal, személyesen mondja el a rendőrnek! Figyeljünk értékeinkre és figyeljünk egymásra is.

A kijárási korlátozás betartása továbbra is kötelező, sajnos ma is két fő ügyében eljárást kellett indítani Ecseren a rendőröknek. Kérek mindenkit, hogy tartsuk be a korlátozásokat!

Jelenleg tudomásunk szerint Ecseren 8 fő van hatósági karanténban és továbbra is egy betegünk van (kórházban). Neki jobbulást, lakosainknak pedig jó egészséget kívánok!

Aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 28.)


honlapkészítés: dupai