Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 26.

A kijárási korlátozás változatlanul érvényben van. Amennyiben változás lesz, a koronavirus.gov.hu oldalon megjelenik, itt az Önkormányzat honlapján (www.ecser.hu) közzétesszük, illetve a Facebookon is jelezni fogom. Az operatív törzs a könnyítés tervéről beszélt, az új szabály megalkotása, még nem történt meg. Kérek mindenkit, hogy tartsa be a már megismert előírásokat.

Tegnap új hatósági karanténba helyezésről nem értesítettek, jelenleg Ecseren 9 fő, nem érkezett jelzés további fertőzött személyről sem.

Az elmúlt napokban az élelmiszer üzletekbe eljuttattuk az önkéntesek által varrt maszkokat, hétfőn pótoljuk, ahol már fogytán van, a többi üzletbe is szeretnénk eljuttatni maszkokat, hogy aki még nem jutott hozzá, vagy otthon felejti amikor vásárolni megy, fel tudja venni. Kérek mindenkit, hogy egymás védelmében használjunk maszkot az üzletekben! Tudom, hogy különféle teóriák vannak, a maszk hasznosságáról, de biztosan nem árt. Bárki lehet hordozó, ne csak magunkra vigyázzunk, hanem másokra is. Szerintem arra a rövid időre, amikor zárt helyen (üzletben) vagyunk kibírható.

A Monori Rendőrkapitányság területén hosszú ideje először volt olyan napunk, amikor nincs új karanténba helyezés, de ne legyünk könnyelműek, vigyázzunk egymásra.

Az elmúlt napokban, több esetben -néha személyeskedésbe menő- vita alakult ki, a Fokozzuk a tempót Facebook csoportban. Kérek mindenkit, hogy próbáljon nyugodt maradni, nem kell egyből nekitámadni a másiknak!Ahogy most is bebizonyosodott, legtöbb esetben félreértésekből alakulnak ki ezek a nézeteltérések, amit ki-ki vérmérsékletének megfelelően reagál le. Érdemes egy kérdést feltenni, mielőtt saját magunkat felhergeljük és másokat is felzaklatva vitába keveredünk. Kérem, hogy ha valakinek kérdése vagy közlendője van, ne egy teljesen más témáról indított bejegyzéshez írja le kommentben, mert nem biztos, hogy eljut hozzám vagy más illetékeshez, aki válaszolni tud! Vagy indítson másik bejegyzést, vagy ha tőlem vár választ, kérdezze meg nyugodtan! Az email címemet szerintem már mindenki ismeri polgarmester@ecser.hu, nyugodtan írjanak. Sajnos a válaszra lehet, hogy várni kell, de amint lesz időm, jelentkezni fogok.

Aki teheti, továbbra is maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 26.)


honlapkészítés: dupai