Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 24.

A napokban tudják meg a Laky Ilonka Általános Iskola nyolcadikos tanulói is a továbbtanulási eredményeket. Április 30. a határideje a végleges középiskolai felvételi eredmények kihirdetésének, de már több iskola megadta a felvett tanulók névsorát. Akinek sikerült az elképzelésének megfelelő helyre bekerülni gratulálok, akinek még nincs eredménye, fel a fejjel, már csak pár nap és kiderül, nekik nagyon szurkolok.

Mi felnőttek is nagyon nehezen viseljük a kijárási korlátozás okozta nehézségeket, ez a gyerekeknek legalább annyira nehéz. Ráadásul a mostani nyolcadikosok -életük egy meghatározó szakaszában- barátaik és osztálytársaik, talán mondhatom, hogy osztályfőnökük és tanáraik nélkül kényszerülnek végig izgulni ezt az időszakot. Támogassuk őket legalább így az interneten keresztül!

A középiskolások sincsenek könnyű helyzetben, elmarad a ballagásuk, és érettségizniük kell majd, de csak írásban, talán május 4-től, de ez még változhat. Nem könnyű a helyzetük, egy egyébként is igen feszült szituációban kell nekifutniuk az érettséginek úgy, hogy a legnagyobb hajrában otthon, egyedül kellett készülniük, szóbeli javítás lehetősége nélkül. Az iskolák mindent megtettek, a felkészítésük érdekében, de azért az mégsem ugyanolyan, mintha személyesen kapnák az instrukciókat. Mindenkinek azt javaslom, hogy a vizsga előtti utolsó napokban még bele kell húzni, aztán hajrá, minden rendben lesz!

Ecseren tudomásunk szerint 9 fő van hatósági karanténban, egyiküknek holnap már lejár. Ismereteink szerint továbbra is egy igazolt fertőzöttünk van (sajnos még mindig kórházban).

A hétvégére mindenkitől kérem, hogy tartsa be a kijárási korlátozásokat. Csak halaszthatatlan (indokolt) esetben hagyja el lakását. Az üzletekben mindenki viseljen maszkot és tartsuk be a 1,5 méter távolságot. Igyekezzünk a csoportosulás szabályát is betartani!

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 25.)


honlapkészítés: dupai