Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 22.

Közel egy hónapja él a kijárási korlátozás. Szerencsések vagyunk, hogy többségében kertes házban lakhatunk, de még az emeletes házakban lakóknak is van udvar, ahová ki tudnak menni. Az ajánlás szerint minél többet legyünk kint a szabadban, lehetőleg az udvarunkban. Tudom, hogy már mindenkinek elege van a szabályokból és a korlátozásokból, de még egy fontos szabályra hagy hívjam fel a figyelmüket. Most, hogy sokan vannak otthon, talán még fontosabb, hogy a szomszédokkal jó kapcsolatban legyenek, figyeljenek egymásra. Kérek mindenkit, hogy fokozottan vegye figyelembe, hogy lehetőleg ne zavarja a szomszédságban élők nyugalmát. Tudom sokaknak jelentéktelen probléma, hogy ki mikor vágja a füvet, mikor hasogatja a tüzelőnek valót, de el kell fogadnunk, hogy van akit ez zavar. Egy kis odafigyeléssel és sok toleranciával -mindkét részről- rengeteg kellemetlenséget tudunk elkerülni.

Mindenki feszültebb az átlagosnál, így sokkal könnyebben sértődik meg, egy-egy a normál életünkben kevésbé fontos dolgon, de holnap is egymás közelében élünk, ne keserítsük meg mindennapjainkat! Inkább segítsünk egymásnak!

Jelenleg Ecseren továbbra is 8 fő hatósági karanténban lévő személyről tudunk. Újabb igazolt fertőzött betegről nincs tudomásunk. Jó hír, hogy a környező településeken sincs jelentős változás, és egyre többen vannak a gyógyultak.

Továbbra is ajánlom figyelmükbe a Rábai Miklós Művelődési Ház megosztásait, az otthoni szórakozáshoz próbálnak bemutatni online tartalmakat.

Mindenkinek jó egészséget és sok türelmet kívánok!

Aki teheti, továbbra is maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 22.)


honlapkészítés: dupai