Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 21.

A tegnapi napon jeleztem, hogy sajnos van fertőzött beteg Ecseren (kórházban), ahogy tegnap is írtam, a harmadik teszt eredménye lett pozitív, ami azt jelenti, hogy itthonról valószínűleg úgy került a kórházba, hogy még nem volt beteg. Több napja vitték be a mentők, a család elmondása szerint előtte már több mint egy hónapja nem járt Ecseren sehol, mert betartotta a 65 év felettieknek adott iránymutatásokat. A családból mindenki jól van, nagyon jó hír, hogy akin közülük végeztek tesztet, az negatív lett.

Sajnos ennél többet nem írhatok, de azt gondolom, hogy másnak ez megnyugtató. A család természetesen aggódik és azt gondolom, hogy együtt kell velük éreznünk, ahogy sokan így is tesznek, higgyék el nekik a legnehezebb. Kérek mindenkit, hogy ebben a helyzetben ne keressenek hibást és ne is hibáztassanak senkit, bármelyikünk kerülhet ilyen helyzetbe. Inkább arra figyeljünk, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy ne fertőződjünk meg és másokat se fertőzzünk meg. Ha az iránymutatásokat mindenki betartja kisebb az esély a megbetegedésre. Egy hónapja halljuk, hogy már küszöbön a tömeges megbetegedés, de eddig elkerült minket és szerencsére a környező településeken is, csak kis számban vannak betegek, ezért nagyon fontos, hogy figyeljünk oda az instrukciókra.

Jelenleg Ecseren tudomásunk szerint 8 hatósági karanténba helyezett személy van. Arról tájékoztattak, hogy közülük senkinek sincs tünete, ez szerintem szintén nagyon jó hír. Szeretném elmondani, hogy a hatósági karanténban lévő személy nem hagyhatja el a lakását, de a vele egy háztartásban élők amennyiben őket nem helyezték karanténba, akkor ők kimehetnek. Igyekeztünk mindenkivel beszélni, odafigyelnek és fegyelmezetten betartják az előírásokat. A rendőrség is ellenőrzi őket rendszeresen.

A tegnapi napon a polgárőrök több együtt sportoló fiatalnak jelezték, hogy próbáljanak előre beosztott időben a találkozások csökkentésére törekedni, remélem sikerül nekik ezt betartani. A sportolás nem tiltott, de lehetőleg egyedül végezzük ezt a tevékenységet. Sokan veszik igénybe a sportpályát. A sportkör kérését tolmácsolom, nagyon sokat dolgoztak és dolgoznak a fű rendbetételéért, kérik az ott futókat, hogy ne ugyanazon a nyomvonalon fussanak. Az oldalvonal és az alapvonal egyébként is extra terhelésnek van kitéve, azt kérik, hogy ne ezeken fussanak. Köszönjük a megértést.

A mai napon az élelmiszer üzletek nagy részébe kihordásra kerültek az önkéntesek által varrt mosható maszkok. Kérek mindenkit, hogy úgy menjenek vásárolni, hogy legyen rajtuk maszk, véletlenül se fertőzzük meg boltosainkat. A kesztyű használata is ajánlott.

Kérek mindenkit nyugodjon meg, és igyekezzen betartani minden korlátozó intézkedést.

Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Aki teheti, továbbra is maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 22.)


honlapkészítés: dupai