Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 20.

A mai napon egy családi ház tetőszerkezete a tűz martalékává vált.
Kora délután gyulladt ki a ház teraszának tetőszerkezete, amelyről a tűz gyorsan átterjedt az épület tetejére és a szomszédjának a közelben álló garázsának és szerszámtároló épületének szerkezetére. A tűz keletkezésének okairól a vizsgálatok befejezése után tudunk beszámolni, amint azt a szakértők megállapítják.
A riasztás után néhány perccel megérkeztek az Ecseri Polgárőr Egyesület és az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, a Maglódi Rendőrörs szolgálatban lévő járőreivel közösen biztosították a területet, a rossz helyen parkoló autókat eltávolították, hogy a tűzoltók mihamarabb megkezdhessék az oltást. A tűzoltók is kb. negyed órával a bejelentést követően kiérkeztek. Három autóval pillanatok alatt eloltották a tüzet, de addigra jelentős kár keletkezett. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy személyi sérülés nem történt. A családnak nagyon sok erőt kívánok, az oltásban vagy annak biztosításában résztvevőknek pedig nagyon köszönöm a gyors és szakszerű munkájukat. A család elhelyezését a rokonok vállalták, a helyreállításban pedig sok segítségre lesz még szükség, erre a pontos helyzetfelmérés után fogok visszatérni.

Sajnos más rossz hírről is tájékoztatnom kell lakosainkat. Eddig Ecseren nem volt fertőzött betegünk, ma délelőtt kaptuk az értesítést, hogy egy idős lakosunkat kórházban kezelnek. A kontaktusszűrés után a teljes család karanténba helyezését írták elő. Így a mai napon összesen 7 fő van hatósági karanténban Ecseren. Mindenkinek jó egészséget, a beteg néninek jobbulást kívánok! A karanténban lévőknek szurkolok, hogy kiderüljön, hogy nem betegedtek meg.

Kérek mindenkit, hogy fogadjuk el, hogy bármelyikünk kerülhet ebbe a helyzetbe. Ne hibáztassuk a betegeket és a családjukat, nem ők tehetnek a vírus terjedéséről. Mindenki tudja, hogy előbb-utóbb bekövetkezik ez a helyzet. Kérek mindenkit, hogy ne keressék kik a karanténban lévők vagy kik a betegek, erről nem adhatok tájékoztatást. Mindenkivel beszéltünk vagy fogunk, fegyelmezetten betartják az előírásokat.

Tegyünk meg mindent a fertőzés elkerülése érdekében. A holnapi napon az élelmiszer üzletekbe viszünk az Önkéntesek által varrt maszkokból. Kérem, mindenki használjon maszkot! Tartsuk be a 1,5-2 méter távolságot! Mindenki mosson kezet rendszeresen és fertőtlenítsünk! A jó idő ellenére fogadjuk el, hogy nem most van itt a kerti összejövetelek ideje. Aki sportolni akar, egyedül tegye, ne csoportosuljunk! Amennyiben mindenki figyel a kockázatokra, elkerülhetjük a fertőzés növekedését.

Az érettségi előtt állóknak jelzem, hogy a www.ecser.hu oldalon egy nagyon fontos információról kapnak tájékoztatást.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 21.)


honlapkészítés: dupai