Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 16.

Tisztelt Lakosok! Mindenkit kérek, hogy ne kezdjenek el olyan híreket terjeszteni, amelyek valóságtartalmáról teljes alapossággal nem bizonyosodtak meg. Sajnos van olyan Facebook oldal (megtévesztően Ecser nevét használja), amelyiken bárki, bármit megoszthat. Nagyon veszélyesnek tartom ezeket az oldalakat, azon kívül, hogy a hamis vagy csak félig igaz tartalmak törvénysértők is, már azelőtt felkorbácsolják az olvasók kedélyeit, mielőtt megbizonyosodhatnának a valóságtartalmáról. Egy ilyen felfokozott hangulatban véleményem szerint nagyon körültekintően kell minden megosztást és posztot megjeleníteni, a jószándék ilyenkor kevés. A Fokozzuk a tempót csoportban azért van több adminisztrátor, hogy ellenőrizzék a hírek valóságtartalmát, kérek mindenkit, hogy felelősségteljesen használja a közösségi médiákat.

Bezárták a maglódi Auchan pékségét, de miért? Amit tudunk, találtak egy fertőzött dolgozót. Nem tudjuk, hogy mikor dolgozott? Ha szabadságon volt, mióta nem volt bent az üzletben? Átadhatta-e a fertőzést a többi dolgozónak? Vannak-e más fertőzöttek? Esetleg be kell-e zárni a teljes üzletet? Ha találtak beteget, miért nem zárták be azonnal az egész üzletet, mint máshol? Végeztek-e másokon tesztet? Vannak-e már eredmények? Ha nincsenek, mikor lesznek? Sok kérdés még nem ismert, sajnos a Facebook elől nem fogjuk tudni megoldani.

Szerintem meg kell várni az Auchan vezetőjének nyilatkozatát, találgatások és kitalált teóriák helyett. Kérek mindenkit, ne keltsen pánikot!

Holnap egyeztetek az Auchan vezetőjével és az általa közölt információt ezen az oldalon megosztom.

Köszönöm, hogy igyekszik mindenki nyugodt maradni, higgadtan, hiteles oldalakat olvasni és csak ellenőrzött tartalmakat megosztani. Szeretném, ha Ecseren nem uralkodna el a pánik, mert az semmit nem segít a probléma megoldásában. Mindenki figyeljen oda továbbra is, a higiéniai előírásokra, a maszk és kesztyű használatára, tartsuk be a 2 méter távolságot és csak indokolt esetben hagyjuk el otthonainkat.

Ecseren továbbra sincs tudomásunk igazolt koronavírusos betegről és tudomásom szerint hatósági karanténban sincs senki.

Aki teheti, továbbra is maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 17.)


honlapkészítés: dupai