Polgármesteri tájékoztató 2020. április 11.

A képviselő-testület tagjai szombaton délután szétosztottak közel 700 db maszkot. A gyerekeknek kis méretűeket is tudtak adni. A továbbiakban az elkészült maszkokat más módon fogjuk osztani, erről majd később tudok tájékoztatást adni. Mostani információk szerint a közeljövőben még közel háromezer maszk készülhet el, köszönet érte Kozma Barbarának és az önkénteseknek.

Vasárnap és hétfőn már csak azok a kis üzletek lehetnek nyitva, ahol a tulajdonos dolgozik, így a nagy bevásárló központok, műszaki és egyéb üzletek zárva lesznek. A vásárlási őrület két napra megszűnik, így sokan maradnak, maradhatnak otthon. Meglepő, hogy hétről hétre mekkora tömegek jelennek meg a környék bevásárlóközpontjaiban, annak ellenére, hogy mindenhol az az iránymutatás, hogy kerüljük az ilyen találkozási pontokat.

Vasárnap a Rábai Miklós Művelődési Ház szervezésében elindítunk egy virtuális fénykép kiállítást. Több Ecseren lakó vagy itt dolgozó amatőr (vagy profi) fényképész munkáját próbáljuk bemutatni Önöknek, sajnos egyelőre csak virtuális kiállításon, de reményeink szerint a veszélyhelyzet elhárulta után ezek a képek a maguk valóságában is megtekinthetők lesznek. Szeretnénk mindenkinek a 4 fal közé (maximum az udvar magányába) egy kis vidámságot, színt vinni, jó szórakozást kívánok hozzá minden ecseri lakosunknak. Más meglepetéssel is készülnek a Művelődési Ház dolgozói, de erről csak később tudunk részleteket elárulni.

Továbbra sincs tudomásunk Ecseren koronavírusos betegről és információink szerint hatósági karanténban sincs senki.

Aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 12.)


honlapkészítés: dupai