Ecser a televízióban

Tavaly Húsvétkor a Magyar Televízió rögzítette az ecseri húsvéti népszokásainkat. Az Ecseri Húsvétot most ország-világ láthatja a Domovina című szlovák nemzetiségi műsor adásában 2020. április 13-án, hétfőn 7:15 perckor a Duna Televízióban.
Ismétlés: ugyancsak hétfőn 13:50-kor, a Duna World-on.
Nézzék meg Önök is!

Így ajánlja a műsort a Domovina Szerkesztősége:

Tudták-e, hogy Ecsernek a híres lakodalmason kívül van még egy nagyon kedves nevezetessége, az úgynevezett Szerelem-patak?
Pedig így van. S az ecseri szlovák lányok-asszonyok ősei valamikor régen ennek a pataknak a vizében mosakodtak meg minden nagypénteken, hogy egész évben egészségesek és szépek legyenek.
Az idők változtak, a hagyomány pedig lassan feledésbe merült… Mígnem az egyik nagymama el nem mesélte az unokájának, történetesen Aszódi Csaba Andrásnak, a Zöldkoszorú Táncegyüttes és az Ecseri Szlovák Önkormányzat vezetőjének, milyen szép lenne, ha vissza lehetne forgatni az idő kerekét.
S úgy is lett. A fiatal táncosok kitisztították a patakot, kis hidat emeltek rajta, lejáróként a vízhez lépcsőket építettek, s már 7. éve minden nagypénteken Ecserre várják a megtisztulást, lelki felüdülést kereső ecserieket, környékbeli szlovákokat, s az érdeklődő látogatókat.

Stábunk 2019. április 19-én, a tavalyi nagypénteken vett részt a szertartáson, hogy önök is megismerhessék, s ha kedvük kerekedik, jövőre, 2021. április 2-án akár ki is próbálhassák.

2020. április 13., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:50-től!

(2020. április 12.)


honlapkészítés: dupai