Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 9. - Ecseren nem indokolt a központi rendelkezéseken túl további szigorítás

Ecseren továbbra sincs tudomásunk koronavírusos betegről, mostani tudásunk szerint hatósági karanténban sincs senki. A kormány meghosszabbította a kijárási korlátozást, vagyis az eddigi szabályozás van életben. Ecseren a település adottságait és az eddigi fertőzöttségi szintünket figyelembe véve nem indokolt további szigorítás bevezetése. Mindenkitől kérem, hogy a korlátozásokat vegyék komolyan és tartsák be. A csak indokolt esetben történő lakhely elhagyásra, a csoportosulás elkerülésére, a vásárláskor megfelelő távolság (2 m) betartására gondolok elsődlegesen, különösen most a hosszú hétvégén. Nem szabad könnyelműnek lennünk, még ha nehéz is megállni, hogy ebben a szép időben kimozduljunk. Több turisztikai célpontként működő település vezetője kérte, hogy ne menjenek most oda hozzájuk, halljuk, hallgassuk meg a kérésüket, ne menjünk. A húsvétkor sokan tervezik a családi kirándulásokat, a szülők látogatását, ezt most át kell gondolni.

Kérek mindenkit, hogy az üzleteinket úgy látogassák, hogy viseljenek maszkot. Védjük meg ne csak az élelmiszer üzletek dolgozóit, a többi üzletben is tartsuk be a szabályokat.

Amennyiben valaki még nem kapott maszkot, 2020. 04. 11-én, szombaton 13 órától - 14 óráig ismét lesz ingyenes osztás. A Tranzit vegyeskereskedés mellett, az Arany János utcai kisboltnál és a Széchenyi utcai parkolóban (ABC mellett) várjuk lakosainkat. Kérjük, a lakcím igazolására hozzanak magukkal iratot, hogy elsődlegesen az Ecseren lakók juthassanak védőeszközhöz.

Nézzük a dolgok jó oldalát, együtt lehetünk négy napig a szűk családunkkal. Lesz időnk a távol lakó családtagjainkkal telefonon beszélni. Kicsit tudunk pihenni a nehezen elviselhető hétköznapi rohanásban, és mindenki kicsit saját magára is fordíthat időt.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Aki teheti, továbbra is maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 10.)


honlapkészítés: dupai