Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 7.

Sokan panaszkodtak, hogy nehezen viselik a bezártságot. Nem tudják, mikor robban be a fertőzés és főleg nem tudják, mikor lesz vége. Féltik az egészségüket és a gazdasági hatások miatt is aggódnak. Sokan pont az ellenkezőjét gondolják, szerintük nincs is semmi probléma, azt mondják, hogy csak mesterségesen keltett hisztéria az egész. Az biztos, hogy sok a bizonytalanság, de mindenképpen optimistának kell lennünk, foglalkozzunk azokkal a dolgainkkal, ami szép és jó, így a lelkünk egészséges maradhat. Ha mindenki megtesz minden tőle telhetőt, akkor nem lehet nagy baj. Tudom, hogy a várakozás nehéz, de most ki kell tartanunk. Kérek mindenkit, hogy legyünk türelmesek egymással, ha nem is értünk egyet, fogadjuk el a másik véleményét és igyekezzünk elkerülni a felesleges konfliktusokat!

Az előzőekben adtam tájékoztatást a különböző csalók megjelenéséről. Ma lomizók jelentek meg Ecseren. Szerencsére, aki észlelte őket, azonnal bejelentette így a Körzeti Megbízottunk intézkedni tudott. Normál esetben csak figyelmeztetést kaptak volna az illegális tevékenységért, de most a kijárási korlátozás megszegéséért bírságot kell fizessenek. Két tanulsága van az ügynek. Az első, amit rég óta mondunk, ha bűncselekményt vagy arra utaló magatartást észlelünk, ne a facebookon írjunk egy bejegyzést vagy valamelyik csoportban panaszkodjunk a közbiztonságra (sokszor napokkal később), hanem azonnal jelezzük a megfelelő helyen és így lesz eredménye. A másik tanulság, hogy a kijárási korlátozás megszegése költséges következményekkel járhat. Ugyan még a rendőrség általában csak figyelmezteti az embereket, de ne feszegessük a határokat.

A vészhelyzet ellenére folyik a munka a településen. A védekezési feladatok mellett, elkészült a Szent Antal utcai játszótér karbantartása, felújítása, a többi játszótér is megszépül rövidesen, a közterületeink szebbé tételén is dolgozunk.

Az idő gyönyörű és szerencsére mi többségében kertes házban élünk, ki tudunk menni még az emeletes házaknak is van saját udvara, ahová le tudnak menni, mindezt anélkül, hogy megsértenénk a kijárási korlátozást.

Továbbra sincs tudomásunk Ecseren koronavírusos betegről és hatósági karanténban sincs lakosunk.

Aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 8.)


honlapkészítés: dupai