Szelektív hulladékgyűjtés 2020. április 9-én - Csak egy cserezsákot adnak!

A következő házhoz menő csomagolási hulladék-gyűjtésre 2020. április 9-én, csütörtökön kerül sor. A csomagolási hulladék a sárga zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban is kihelyezhető.
A szolgáltató csak egy cserezsákot ad.
A tömeges megbetegedést okozó koronavírus járvány következtében a DTkH a csomagolási hulladékok gyűjtésére szolgáló cserezsákok kiosztása tekintetében csökkenteni kívánja az egészségügyi kockázatot a fizikai kontaktusok elkerülése miatt.
Jelenlegi helyzetben azokhoz az ingatlanokhoz, ahol szelektív hulladék kerül kihelyezésre 2020. április 9-től 1 db cserezsákot biztosítanak. Amennyiben több szelektív hulladék keletkezik, úgy az ingatlanhasználók a csomagolási hulladékot bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhetik a megadott gyűjtési napon.
További intézkedéseinket a járványhelyzet alakulásának megfelelően hoznak meg az elkövetkezendő időszakban.

A szelektíven gyűjtött hulladék tehát bármilyen átlátszó zsákban is kihelyezhető.

Mi kerülhet a zsákba?
 papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet.
 műanyag (kiöblítve, laposra taposva): színes- és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl: samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok,
 fém- és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl: üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üdítők dobozai (TetraPack), konzervdoboz

Felhívjuk a figyelmüket, hogy tömörítsék a szelektív hulladékot, hogy csökkenteni lehessen az egyszer felhasználható zsákok mennyiségét!

2020. április 9-én természetesen kommunális hulladékgyűjtés is lesz.

Aki önkéntes karanténban van (hatósági karanténról Ecseren a cikk írásának időpontjában nincs tudomásunk), az dupla zsákban köteles kitenni a szemetet, légyen akár szelektív, akár a kukában lévő kommunális szemét.

A szolgáltató elérhetőségei:
DTkH Nonprofit Kft.
Telefon: 53/500-152
53/500-153
ugyfelszolgalat@dtkh.hu
www.dtkh.hu

(2020. április 7.)


honlapkészítés: dupai