Szolgálatba állt az esetkocsi a Vecsési Mentőállomáson

Szerda délelőtt szolgálatba állt az Országos Mentőszolgálat esetkocsija a Vecsési Mentőállomáson. A lélegeztetőgéppel is felszerelt esetkocsi alkalmas a betegek intenzív ellátására és a nap 24 órájában teljesít szolgálatot.

Vecsésen van az ország 255-ik és egyben legmodernebb mentőállomása. A mostantól egy esetkocsit és egy mentőgépjárművet üzemeltető állomás a Dózsa György úton lévő, 2019. szeptemberében átadott új Alapellátási Központban kapott helyet. Az esetkocsi Vecsésen, valamint annak mintegy 30 kilométeres körzetében áll a betegek rendelkezésére.

Az új egészségügyi alapellátási központ és mentőállomás hosszas előkészítő munka eredményeként jött létre. Már 2006-ban felmerült a Vecsési Mentőállomás létesítése, mivel a Ferihegyi földi Mentőállomás bezárásával a területen az Országos Mentőszolgálat ellátásában fehér folt keletkezett. Az OMSZ vállalta volna az üzemeltetést, de az állomás létesítésére nem volt forrása. 2013-ban az EU-s Mentőprojektbe sem kerülhetett bele a mentőállomás építése, mert a Központi Régiót ebből a lehetőségből kizárták.

A Kormány 2016. december 22-én döntött az új vecsési alapellátási központ és mentőállomás megépítésének támogatásáról. A város ennek megépítéséhez 400 millió forint állami támogatásban részesült.

A mentőállomáshoz saját gépjárműmosó is tartozik. Az ott dolgozók munkáját külön fekete-fehér (tiszta- és szennyezett ruhaváltásra kialakított) férfi-női öltöző, a tartózkodóban televízió, kerámialapos főzőlap és mosogatógép segíti.

(Forrás: vecses.hu)

/2020. április 5./
honlapkészítés: dupai