Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 3. - Maszkot osztunk április 4-én, szombaton 13. órakor három helyszínen

Megérkezett a jó idő, egyre nehezebben marad otthon az ember, pedig most muszáj, még a neheze előttünk van. A környezetünkben már mindenhol megjelent a vírus, nálunk még nyugalom van, nincs fertőzött és nincs hatósági karanténban lévő sem. Viszont egyre többen vannak - nagyon helyesen - önkéntes karanténban. Vannak, akik külföldről jöttek haza, vannak akik olyan helyen voltak, ahol találkozhattak fertőzött emberekkel. Akik ezt jelezték nekem, úgy gondolták, hogy mások védelmében inkább otthon maradnak, ők nagyon fegyelmezetten állnak a kérdéshez. Egyiküknek sincs panasza és semmilyen tünete, de maguktól betartják, hogy az ajánlott ideig otthon maradnak.

Ahogy ígértem, a 65 évnél fiatalabbaknak is tudunk adni az önkéntesek által készített maszkokból. több mint 1000 db már készen van és további több ezer készül még később. Három helyen tudunk osztani maszkokat, a Tranzit bolt közelében, a Széchenyi utcai parkolóban, és az Arany János utcában a kisboltnál. Az első időpont 4-én szombaton 13 órától lesz, mindhárom helyen. Amennyiben elfogy és valakinek nem jut, ne ijedjen meg. Amint a következő nagyobb mennyiség elkészül újra osztani fogunk, ennek az időpontja az újabb maszkok elkészülte után lesz ismert, akkor közzétesszük.

Az iskolai beíratkozás pontos leírása hétfőn jelenik meg a honlapon és természetesen a facebookon is közzé fogjuk tenni.

A kötelező védőoltások menetéről egyeztettünk dr. Kovács-Kléh László iskolaorvossal. Doktor úr és Torma Ottília védőnő is azon az állásponton van, hogy az oltások időben történő beadása nagyon fontos, ezért ezek nem maradhatnak el. A menetéről tájékoztatni fognak minket. Kis türelmet kérünk.

Tájékoztattak a DTKH Zrt. vezetői, hogy a jövő héttől nem fognak tudni adni cserezsákot a szelektív hulladékgyűjtő zsákok helyett. Azt kérik, hogy akinek elfogy a sárga színű zsák átlátszó zsákban tegye majd ki a szelektív hulladékot és azt is el fogják vinni.

Egyre fontosabb, aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 4.)


Az üres ecseri utca - Mindenki maradjon otthon!

honlapkészítés: dupai