Polgármesteri tájékoztató - 2020. április 1.

A mai nap is nyugalmasan telt, minden önkéntes visszajelzett, hogy sikerült kihordani a maszkokat a 65 év felettieknek. Ahogy tegnap ígértem egyeztettünk a további maszkok szétosztásáról. Jelenleg 300 db áll rendelkezésre, igyekeznek további darabokat is legyártani. Pénteken fogjuk tudni megmondani a pontos szétosztható mennyiség ismeretében, hogy mikor és hol lehet átvenni az elkészült darabokat. Mostani elképzeléseink szerint szeretnénk az Arany János utcában a kisbolt környékén, a Széchenyi utca parkolójában és a Kálvária domb közelében átadási pontokat kialakítani. Mennyiségtől függ, hogy első alkalommal hol és mikor lesznek önkénteseink. Akinek nem jut, nem kell aggódnia, mert következő héten ismét egy nagyobb mennyiség áll majd rendelkezésre. Megérkezett a többi alapanyag is, elkezdték feldolgozni azt is. Senkinek nem kell aggódnia, jutni fog mindenkinek.

Az élelmiszer üzletek vezetőivel egyeztettem, kérek mindenkit, igyekezzenek maguktól betartani a törvényi előírásokat, és a boltosok kéréseit. Szerencsére már egyre kevesebben vannak azok, akik ezt nem tartják be, de még vannak. Védjük a boltosainkat azzal, hogy felvesszük a maszkot, ha bemegyünk vásárolni, tartsuk meg a megfelelő távolságot a többiektől ez vonatkozik a postára, a gyógyszertárra és más üzletekre is.

Az iskolai és óvodai beiratkozás kérdését is átbeszéltük az intézményvezetőkkel. Rövidesen tájékoztatót adunk ki, a pontos menet leírásával. Annyit mondhatok röviden, hogy nem kell izgulni, áprilisban lesz beiratkozás.

Az elmúlt napokban írtam arról, hogy a teherfuvarozók a határ átlépésekor automatikusan hatósági karanténba kerülnek, ezt a rendelkezést visszavonták és csak akkor kerülnek hatósági karanténban, ha a határon elvégzett gyors orvosi vizsgálat (lázmérés) ezt szükségesnek ítéli.

Továbbra sincs Ecseren tudomásunk fertőzött betegről és pár perc múlva az egyetlen hatósági karanténosunknak is lejár a tilalma.

Kérek mindenkit, amennyiben teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 2.)


honlapkészítés: dupai