Polgármesteri tájékoztató - 2020. március 31.

Több utcában már hétfőn befejeződött a 65 évesnél idősebb lakosainknak szánt maszkok és a tájékoztató levelek kiosztása. Kedden az összes további utcába szánt maszk megérkezett, ezeket átadtuk az önkénteseknek, ők is elkezdték a kihordását. Összesen 697 fő szerepel a nyilvántartásunkban, reményeim szerint mindenkihez eljutottak vagy legkésőbb szerdán eljutnak. Minden óvintézkedés és védőeszköz ellenére, a legmegbízhatóbb megoldás a fertőzés elkerülésére, ha nem megyünk emberek közé, különösen a veszélyeztetett korosztályt kérem, hogy ezt tartsák szem előtt!

Egyeztettem a további maszkok sorsáról, a hét végéig még körülbelül 300-400 db készül el, de már szabják a következő közel 1500 db-ot. Az ehhez szükséges alapanyag már megérkezett és még várunk további anyag érkezésére. A hét végén szeretnénk elkezdeni a szétosztását azoknak is, akik nem tartoznak a veszélyeztetett korosztályba, de igényt tartanának mosható maszkra. Elképzelésünk szerint szombaton osztanánk szét az első adagot és jövő héten a többit, természetesen ezeket is térítés mentesen. Arra gondoltunk, hogy ezeket már nem szállítanánk házhoz, hanem kijelölt helyeken osztanánk ki az addig elkészült darabokat. Az időpontot és a helyszínt holnap tudom majd megadni. Mivel a gyártás folyamatos, nem lesz probléma, ha valaki szombaton nem tud majd eljönni érte vagy nem jut neki, mert a következő héten újabb nagy mennyiség áll majd rendelkezésre.

Jelenleg 12 fő kérte az Önkormányzat segítségét a különböző beszerzéseihez. Arra kérek mindenkit, hogy amennyiben van olyan családtagja vagy közeli rokona, aki meg tudja oldani ezeket a feladatokat, akkor elsősorban ők segítsenek! Csak akkor vegye igénybe az önkéntes segítőket, ha az tényleg indokolt. Amennyiben segítségre van szüksége, munkaidőben jelezze a Polgármesteri Hivatalban a 29/ 335 161-es telefonszámon.

Az üzletek ellátottsága nagyjából helyre állt, már nincs akadozás az alapvető élelmiszerekből, ez is azt mutatja, hogy kezdjük megszokni a helyzetet, már feleslegesen nem vásárolunk a kelleténél nagyobb mennyiséget, így marad a következő vásárlónak is. Ebben is nagyon fegyelmezettek vagyunk.

Ezek mind megnyugtatóak, ahogy az is, hogy Ecseren továbbra sincs tudomásunk koronavírusos betegről.

Továbbra is, aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. április 1.)honlapkészítés: dupai