Polgármesteri tájékoztató - 2020. március 30.

Nyugalmasan kezdődött a hét. Reggel Kozma Barbara jelezte, hogy elkészültek a 65 év felettieknek gyártott maszkok nagy részével. Ez több mint 500 darabot jelent, amit ma meg is kaptam. Ez nem kis feladat, kiszabni, a gumikat levágni, megvarrni, aztán jön a fertőtlenítés, szárítás és csomagolás. Összesen 17 fő önkéntes vesz részt ebben a folyamatban.
Sikerült adni az Ecseren egészségügyben dolgozóknak, de került a Maglódi Orvosi Ügyeletre és még két kórházba is. Ezek után az intézményeinkbe, illetve azokba a boltokba is juttattunk, ahol kérték. Természetesen ezeket térítés mentesen adtuk át mindenkinek. Folyamatosan készülnek a maszkok és még több mint 1000 db-hoz csak holnap érkezik meg az alapanyag.

Mai napon elkezdtük a 65 év feletti lakosainknak eljuttatni a papír alapú tájékoztatót, amiben a múlt héten kihirdetett kijárási korlátozásról szóló rendeletet ismertetjük. Mindenkihez a tájékoztatóval együtt a maszkot is kiviszik, a megbízott intézményi dolgozók és önkéntesek. Reményeim szerint legkésőbb szerdáig mindenkinek átadásra kerül, vagy a postaládájában megtalálja. A tájékoztatóban felhívom a figyelmét az idősebb lakosainknak is, hogy a rendeletben megfogalmazott „alapos indokkal” kifejezést vegyék komolyan, tényleg csak akkor menjen emberek közé, ha az halaszthatatlan, és fontos. Ezt kérem a fiatalabb lakosainktól is. Tudom, hogy nehéz, és még nagyon sokáig be leszünk zárva, de ki kell bírnunk, hogy a kijárási korlátozás megszűnése után, még sokáig tudjunk együtt örülni szeretteinkkel!

Dr. Kovács-Kléh László doktor úrral egyeztettem, elmondása szerint az orvosi ellátás megfelelő, nagyon köszöni a lakosaink fegyelmezettségét és a szabályok betartását. Jelenleg nagyon kevés beteg keresi fel a rendelőt személyesen, betartják a központi rendelkezéseket, illetve az orvosaink kérését.

Megnyugtató, hogy továbbra sincs Ecseren koronavírusos betegről tudomásunk, az egy fő hatósági karanténban lévő személynek április 1-jén lejár a 14 napja, ő sem mutat semmilyen tüneteket.

Továbbra is kérem, hogy aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. március 31.)


honlapkészítés: dupai