Polgármesteri tájékoztató - 2020. március 28.

Túl vagyunk az Ady Endre utcai vasúti átjáró lezárásán. A MÁV-tól megszokott módon késett. Később kezdték a munkálatokat, viszont ennek ellenére korábban befejezték, 12 óra után néhány perccel már újra megnyitották az átjárót, így összesen 3 órát sem volt a forgalom elöl lezárva. Ennyi időt kellett az itt lakóknak elviselniük. Köszönöm mindenki türelmét. A polgárőrség folyamatosan szolgálatban volt a zárlat idején, köszönöm nekik is a biztosítást.

Tegnap több kérdés vetődött fel, a postával kapcsolatban. Király Ilona hivatalvezetővel ismét egyeztettünk. Hivatalosan a postán 8 órától 9 óráig veszik előre a 60 év felettieket. A kormányrendelet a postára nem vonatkozik, viszont abban az esetben, ha az Ecseren lakók önkéntesen betartják, hogy nem mennek a postára csak a kormányrendeletben élelmiszerüzletekre és a gyógyszertárakra megadott időben, reggel 8 órától 9 óráig valamint 12 órától zárásig csak a 65 évnél fiatalabbak, a köztes időben 9 órától 12 óráig pedig csak a 65 évesnél idősebbek veszik igénybe személyesen a szolgáltatást, akkor tudunk vigyázni egymásra. Ez csak rajtunk, az itt lakókon múlik.

Ilona elmondta, hogy van egy új kollégájuk, aki betanulás időszakban van, kb. egy hónap múlva már el tudja látni ő is a kézbesítői feladatokat. Sok sikert kívánok neki.

Felvetődött, hogy az idősebbekhez nem biztos, hogy eljut a facebookon és a honlapon közzétett információ. Már minden 70. életévét betöltött lakosunknak küldtünk tájékoztatót, sajnos arra nincs lehetőség, hogy minden nap papír alapon is eljuttassuk hozzájuk a változásokat. Én azt tapasztalom, hogy sokan közülük is figyelemmel kísérik ezeken a fórumokon közzétett írásokat. Ennek ellenére készül egy következő tájékoztató, amiben ismét tudjuk Őket informálni. A Cserfa újság is rövidesen megjelenik, sajnos a nyomdába kerülés és a kihordása között több mint egy hét telik el, ezért csak az általános dolgainkról és az addig történtekről tudok ott írni.

Továbbra sincs információnk Ecseren koronavírus fertőzöttről, és egyre többen betartják a kért óvintézkedéseket, de azért továbbra is felhívom mindenki figyelmét, hogy boltba, gyógyszertárba lehetőleg egyedül menjen, ha teheti, gyereket ne vigyen ezekre a helyekre.

Továbbra is, aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. március 29.)


honlapkészítés: dupai