Polgármesteri tájékoztató - 2020. március 26.

Ismereteink szerint, továbbra sincs koronavírusos beteg Ecseren!
Tájékoztatni szeretném lakosainkat, különösen az Arany János utca lakosait, hogy a MÁV ZRT. március 28-án, most szombaton, munkálatokat végez az Ady Endre utcai átjárónál. Reggel 7 órától 9 óráig félpályás útzárlat, majd 9 órától 15 óráig teljes útzárlat lesz.
A Volán buszok erre az időre, az Arany János utcára lesznek terelve. A Vecsés felőli irányból az emeletes házak előtt lévő buszmegálló ideiglenesen át lesz helyezve, a pékség irányába. Az Arany János utcában és a környező utcákban jelentős forgalomnövekedésre lehet számítani, kérem az ott lakók türelmét. Kérek mindenkit, hogy amennyiben lehetséges, autóikkal legalább erre az időre parkoljanak be ingatlanjaik udvarába. Balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek.

A tavasz közeledtével, különösen ebben a helyzetben sokan végeznek ház körüli munkálatokat. Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az utcán (közterületen) végzett építési munkák engedélykötelesek. Mielőtt elkezdik burkolni a házuk előtti területet, vagy kocsibeállót alakítanak ki, esetleg az árok átalakítását tervezik, engedélyt kell kérni. Ezeket az engedélykéréseket a polgarmesterihivatal@ecser.hu e-mail címre kell eljuttatni. Elegendő egy kézzel rajzolt vázlat, kiegészítve a tervezett munka leírásával. Ezek után telefonon egyeztethet a Polgármesteri Hivatal ügyintézőjével, aki tud tájékoztatást adni a további lépésekről illetve arról, hogy kell-e máshonnan is engedélyt kérnie. Csak az engedélyek megléte után kezdjenek bele a munkálatokba, ezzel elkerülhetnek sok későbbi kellemetlenséget, esetleg pereskedést. Gondoljunk bele, hogy egy eltömített árok, eső esetén mennyi kárt tud okozni saját és a szomszédos ingatlanokban is, kerüljük el ezeket, egy egyszerű kérelemmel, egyeztetéssel. Köszönöm mindenkinek az együttműködést.

Nagyon büszke vagyok a településünk lakosságának hozzáállására. A valamilyen területen segítőnek jelentkezők száma több mint 60 fő. Egyenlőre támogatást 7 fő kért, sokan segítenek a maszkok varrásában, ennek részleteiről később beszámolok.

Továbbra is kérem, aki teheti, maradjon otthon!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. március 27.)


honlapkészítés: dupai