Polgármesteri tájékoztató - 2020. március 21.

A szombati nap Ecseren -a körülményekhez mérten- nyugalmasan telt, korona vírusos betegről továbbra sincs tudomásunk. Többen vannak önkéntes vagy elrendelt házi karanténban, ne féljünk tőlük, tartsuk be az óvintézkedéseket és minden rendben lesz.

Egyre többen tartják be a kéréseinket, kevesebb embert látni az utcán napközben, lassan csökken a nyugdíjasok száma is. Bővül a lista az önkéntesekről, ahogy tegnap írtam, feladatot -egy-egy eset kivételével- még nem tudunk adni, csak ha szükséges lesz, ne akkor kelljen majd kapkodnunk.

Engedjék meg, hogy az üzletek tulajdonosainak kérését tolmácsoljam Önök felé: Kérik, hogy lehetőleg egy családból egy ember menjen vásárolni, oldjuk meg valahogy, hogy ne a társunkkal vagy a gyerekeinkkel menjünk a boltba. Tudom, hogy sokan ezt nem értik, de fogadjuk el, nem csak a mi és gyerekeink egészségéért vagyunk felelősek, hanem a minket kiszolgáló boltosokéért is. Meg kell értenünk, hogy ha ők megbetegednek, akkor a bolt zárva lesz!

Természetesen ez az orvosokra, a fogorvosra, a gyógyszerészre, a hentesekre, a nem élelmiszerboltok tulajdonosaira is vonatkozik. Vigyázzunk rájuk is! A különböző tanulmányok szerint a találkozások, kiemelten a csoportos találkozások számát kell drasztikusan lecsökkenteni. Ha azt kérik, hogy egyszerre egy fő legyen bent, akkor az ne legyen kettő vagy három. A nagyobb üzletekben persze ez a szám magasabb. Megnyugtató, hogy az üzletek árukészlete megfelelő, erről néhányan képeket fel is töltöttek a facebookra.

Többen kérdezik lesz-e kijárási tilalom? Ennek az esetleges bevezetéséről jelenleg nincs információnk.

Az idő elromlik a következő napokban, ez kicsit depresszióssá teszi az embereket, különösen ebben a helyzetben. Ha van tudomásunk egyedül élőkről, hívjuk fel őket, biztosan jól fog esni nekik. Azt kérem mindenkitől, hogy legyünk türelmesek, ne ugorjunk apróságok és lényegtelen dolgok miatt egymásnak!

Mi a legjobb, amit tehetünk? Az, hogy otthon maradunk!

Gál Zsolt
polgármester

(2020. március 22.)

honlapkészítés: dupai